Volledig scherm
© ANP XTRA

Zes jaar cel geëist voor vader die billendoekje in keel baby uit Deventer duwde

UPDATEPas in het ziekenhuis wist men een billendoekje uit de keel van een drie maanden oude baby uit Deventer te halen. Doktoren ontdekten dat het kind ook meerdere oude botbreuken had. De 32-jarige vader staat vandaag terecht op verdenking van een poging tot doodslag op zijn dochtertje.

,,Ik ben met mijn vingers heel diep in haar keel gegaan om het eruit te halen. Dat is niet gelukt. Ik heb verkeerd gehandeld'', zei de vader Cor H. dinsdagochtend in een volle rechtszaal in Zwolle. De man uit Deventer zit sinds januari vast. Het doekje zat op 23 december vorig jaar zo ver achterin de keel van zijn dochter dat ambulancebroeders ook niets uit konden halen. Dat lukte pas in het ziekenhuis. 

Het kindje was bijna gestikt. Door het zuurstoftekort is het mogelijk dat het kindje er blijvend letsel aan overhoudt. In het ziekenhuis ontstonden vermoedens van kindermishandeling. Op de telefoons van H. en zijn vriendin is het kindje op foto's meerdere keren met blauwe plekken te zien. 

Kraakbeen

De botbreuken bij een kind van deze leeftijd zijn opmerkelijk. Volgens deskundigen is het kraakbeen van een zuigeling zo flexibel dat de breuken slechts met gebruik van forse kracht toegebracht kunnen worden. Ook zocht H. herhaaldelijk op internet naar onder meer 'baby kan tegen een stootje' en 'is het gevaarlijk een kind aan haar arm te laten zwaaien'. 

De verdachte 'zoekt van alles op', reageerde hij. Het kind heeft sinds de opname in het ziekenhuis geen nieuwe blauwe plekken of botbreuken opgelopen.

Dinsdagmiddag wordt de eis tegen de verdachte bekend.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

  • Ja, meteen!! (43%)
  • Nee, lekker laten staan!! (23%)
  • Ah joh, mag daar best een tijdje blijven! (34%)
4021 stemmen