Het complex van Roto Smeets in Deventer. Daar werkten 290 mensen. Vorige week werd bekend dat er definitief geen doorstart komt voor de failliete drukkerij.
Volledig scherm
Het complex van Roto Smeets in Deventer. Daar werkten 290 mensen. Vorige week werd bekend dat er definitief geen doorstart komt voor de failliete drukkerij. © FOTO HISSINK

Zestig bedrijven melden zich voor afspraakje met personeel Roto Smeets in Deventer

Zo'n zestig bedrijven hebben zich tot nu toe aangemeld om kennis te maken met het personeel van de failliete drukkerij Roto Smeets. Het bedrijf houdt donderdag samen met de gemeente een banenmarkt om personeel en werkgevers met elkaar in contact te brengen. 

De bedrijven die trek hebben in het Roto-personeel komen uit de wijde regio, grofweg een derde komt uit Deventer zelf. Bij de drukkerij in Deventer raakten zo'n 290 mensen werkeloos door het faillissement van de diepdrukkerij, die sinds 1931 in gevestigd was. Tot vorige week was er nog hoop op een doorstart, dinsdag maakte curator Coen Houtman bekend dat die er niet komt. Het personeel zat tot dat slechte nieuws al weken tussen hoop en vrees. 

Gigantisch veel

Medewerkers van de personeelsafdeling van Roto Smeets plaatsten na het slechte nieuws zelf een open advertentie met de tekst ‘Gezocht 400 vacatures’ (ook voor de vestiging in Weert) op banensite LinkedIn. Die had succes. Naar aanleiding van die advertentie meldden zich ruim 200 werkgevers bij de personeelsafdeling.

De krappe arbeidsmarkt is daarbij een geluk bij een ongeluk, zei personeelsadviseur Mieke Lindhout eerder. Veel bedrijven staan volgens haar te springen om personeel, zeker om technisch geschoold personeel. ,,We krijgen gigantisch veel reacties.” 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer