Volledig scherm
Medewerkers van de afdeling oncologie van het Deventer ziekenhuis met de cheque die ze ontvingen. © Foto Onco Care Challenge

Ziekenhuis Deventer wint prijs met 3D

Deventer - Het Deventer ziekenhuis heeft een landelijke prijs gewonnen met een plan voor 3D-prints van tumoren. De modellen kunnen worden gebruikt bij uitleg aan patiënt, artsen kunnen ermee oefenen.

Het Deventer ziekenhuis was eerder genomineerd voor de prijs en liet in de finale het Franciscus-ziekenhuis in Rotterdam en het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven achter zich.

Met een geldprijs van 5000 euro gaat de afdeling oncologie van het Deventer ziekenhuis een 3D-printer kopen en een proef houden onder twee groepen patiënten. De helft krijgt uitleg over de vaak ingewikkelde tumoren aan de hand van een 3D-model van het kankergezwel van de patiënt, de ander krijgt de reguliere uitleg met gebruikelijk beeldmateriaal als foto's.

Het ziekenhuis denkt dat patiënten een uitleg met een 3D-model beter begrijpen. Daarnaast kunnen artsen aan de hand van het model oefenen voor ze tot een operatie overgaan.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer