Volledig scherm
PREMIUM
Sercan is homo en vluchtte uit Turkije voor de doodsbedreigingen van zijn eigen familie. Uit angst voor represailles wil hij niet herkenbaar in beeld. ,,Als ik niet met dat meisje zou trouwen, zouden ze mij doodmaken.” © Ronny te Wechel

Zijn familie wil vluchteling Sercan dood, want hij is homo. Toch stuurt de IND hem terug

Sercan is homo en wordt in Turkije door zijn familie met de dood bedreigd. Hij vluchtte naar Deventer, maar de IND gelooft niet dat hij homo is. Vandaag moet hij het land uit. Hij weigert en is ondergedoken. Buurtbewoners zijn een actie begonnen. ,,Je ziet direct dat hij gay is.”

,,Zeg nou zelf: als je Sercan ziet, is het eerste wat je denkt: die is homo”, zegt Lotte Kammelar van Villa Voorstad, een buurtcentrum in de Deventer volkswijk Voorstad. ,,Sommige homo’s hebben dat, dan zie je het gewoon. Maar de IND gelooft Sercan niet; hij is niet gay genoeg en moet terug naar Turkije. Wat een onzin!”

  1. Overlevers houden hun eigen 
pensioenmanifestatie in Deventer
    PREMIUM
    video

    Overlevers houden hun eigen pensioen­ma­ni­fes­ta­tie in Deventer

    Actie, en wel in hun eigen stad. Niks naar Arnhem of Den Haag om te protesteren zoals de rest van Nederland. Ze zijn niet voor niets de Deventenaren die alle discussie aanzwengelen. Die bij Lodewijk Asscher aan tafel zitten. Geen haar op hun hoofd die er aan denkt om elders actie te voeren. Dus staan ze samen met tientallen anderen op het Grote Kerkhof. Alwaar de linkse politici het hartgrondig met ze eens zijn: het is genoeg geweest.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer