Volledig scherm
Archieffoto van Liesbeth van Asten van woningcorporatie Rentree. Voor haar op tafel het toenmalige concept voor de aanpak van de Rivierenwijk. © AB HAKEBOOM

Zilveren legpenning voor Liesbeth van Asten

Liesbeth van Asten kreeg vanmiddag van locoburgemeester Jan Jaap Kolkman de Zilveren Legpenning. Ze neemt afscheid als directeur van wooncorporatie Rentree.

Van Asten wordt directeur-bestuurder van Volkshuisvesting Arnhem. Ze kwam binnen toen Rentree in zwaar verkeerde: de woningcorporatie zat toen ernstig in de financiële problemen door speculatieve grondaankopen. Volgens de gemeente zorgde van Asten in die tijd voor een omslag bij de corporatie. Terug naar de basis en Rentree weer gezond maken.  

Van Asten was ook voorzitter bestuur Stichting Viking Film en Theater van januari 2014 tot juni 2018. Ook is zij voorzitter Adviescommissie voor de Gulden Adelaar van maart 2017 tot juni 2018 gweest. Als voorzitter platform Wonen-Welzijn-Zorg van juni 2017 - 12 juli 2018 heeft mevrouw Van Asten het platform volgens de gemeente  scherp gehouden op het speerpunt van het gemeentelijk Meedoenbeleid: mensen zo lang mogelijk in hun eigen omgeving laten wonen met zorg op maat. En ook is zij Lid Raad van Advies Stichting IJssellandschap van december 2011 tot nu.

 1. VVD Deventer wil inzicht in financiën voordat besluit over Viking valt

  VVD Deventer wil inzicht in financiën voordat besluit over Viking valt

  Of de keus nu valt op doorgaan met de Viking of juist stoppen, eerst moet duidelijk zijn wat de feiten en harde cijfers zijn, betoogt Bas Donkers (VVD). Het raadslid van de grootste oppositiepartij heeft het college van burgemeester en wethouders gevraagd meer inzicht te geven in de financiën van dit rampendossier. Volgens de VVD is de Viking technisch en politiek een stuurloos schip. ,,We hebben meer inzicht nodig om een betere koers te bepalen.”
 2. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
  PREMIUM
  Video | Serie

  Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

  Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

 • Ja, meteen!! (43%)
 • Nee, lekker laten staan!! (23%)
 • Ah joh, mag daar best een tijdje blijven! (34%)
4299 stemmen