Volledig scherm
Archieffoto van Liesbeth van Asten van woningcorporatie Rentree. Voor haar op tafel het toenmalige concept voor de aanpak van de Rivierenwijk. © AB HAKEBOOM

Zilveren legpenning voor Liesbeth van Asten

Liesbeth van Asten kreeg vanmiddag van locoburgemeester Jan Jaap Kolkman de Zilveren Legpenning. Ze neemt afscheid als directeur van wooncorporatie Rentree.

Van Asten wordt directeur-bestuurder van Volkshuisvesting Arnhem. Ze kwam binnen toen Rentree in zwaar verkeerde: de woningcorporatie zat toen ernstig in de financiële problemen door speculatieve grondaankopen. Volgens de gemeente zorgde van Asten in die tijd voor een omslag bij de corporatie. Terug naar de basis en Rentree weer gezond maken.  

Van Asten was ook voorzitter bestuur Stichting Viking Film en Theater van januari 2014 tot juni 2018. Ook is zij voorzitter Adviescommissie voor de Gulden Adelaar van maart 2017 tot juni 2018 gweest. Als voorzitter platform Wonen-Welzijn-Zorg van juni 2017 - 12 juli 2018 heeft mevrouw Van Asten het platform volgens de gemeente  scherp gehouden op het speerpunt van het gemeentelijk Meedoenbeleid: mensen zo lang mogelijk in hun eigen omgeving laten wonen met zorg op maat. En ook is zij Lid Raad van Advies Stichting IJssellandschap van december 2011 tot nu.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer