Er wordt momenteel seismisch onderzoek gedaan in de regio. Deze foto is gemaakt op een weiland bij De Hoven (Zutphen).
Volledig scherm
PREMIUM
Er wordt momenteel seismisch onderzoek gedaan in de regio. Deze foto is gemaakt op een weiland bij De Hoven (Zutphen). © FOTO HISSINK

Zit diep in de grond de verwarming voor de hele woonwijk? Bodemonderzoek naar mogelijkheden aardwarmte in de regio

Kan straks een hele wijk verwarmd worden met warmte uit de aarde? Om daar antwoord op te geven wordt er momenteel bodemonderzoek gedaan in de regio Zutphen, Deventer en Salland. 

,,Er wordt op dit moment onderzoek gedaan op lijn 12 en lijn 13.” Wie dit leest, denkt aan een onderzoek in het openbaar vervoer. Niets is minder waar. Lijn 12 en 13 zijn lijnen in de regio waar de diepe bodem momenteel wordt onderzocht. De onderzoekslijn nummer 12  loopt van Dalfsen tot Rheden en doorkruist de gemeentes Raalte, Olst-Wijhe, Deventer, Voorst en Brummen. Lijn 13 loopt van Raalte - via Deventer, Lochem en Zutphen - naar Brummen. 

  1. De strijd tussen Zwolle en Deventer? Die was er ook al in de Gouden Eeuw! Mét anonieme trollen en nepnieuws
    PREMIUM

    De strijd tussen Zwolle en Deventer? Die was er ook al in de Gouden Eeuw! Mét anonieme trollen en nepnieuws

    Fake news rond de IJssel? Zwolle en Deventer waren hun tijd ver vooruit. Gemeenteraadsleden en edelmannen werden in de zeventiende eeuw uitgemaakt voor van alles en nog wat in een hevige strijd tussen de beide vroegere partnersteden. Jan Haverkate (73) promoveerde op zijn onderzoek naar de lasterende pamfletten. Over kuttentasters, tiranniek gouvernement en het gebrek aan onafhankelijke media.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer