Andre Hazes jr. in Espelo aan het werk om nieuwe nummers te schrijven met z’n vaste team Marcel Fisser (l), Bram Koning (m) en Edwin van Hoevelaak (r).
Volledig scherm
PREMIUM
Andre Hazes jr. in Espelo aan het werk om nieuwe nummers te schrijven met z’n vaste team Marcel Fisser (l), Bram Koning (m) en Edwin van Hoevelaak (r). © Jeroen Jazet

Zo maakt André Hazes nieuwe liedjes in Espelo

André Hazes duikt heel even onder bij Edwin van Hoevelaak in Espelo. Geen optredens betekent eindelijk tijd voor nieuwe liedjes. En er valt veel te schrijven.

Geen optredens dan maar liedjes schrijven. Oftewel terug naar het vertrouwde schrijversnest in Espelo. Waar een lekker ontspannen sfeertje hangt in de studio van Edwin van Hoevelaak. Marcel Fisser achter keyboards, tekstschrijver Bram Koning zoals gewoonlijk bovenop zijn laptop en André languit liggend op zijn favoriete zitzak. Teksten bedenken en melodieën creëren staan de komende dagen hoog op de agenda. ,,Anders hadden we nu in Oostenrijk gezeten’’, zegt Edwin van Hoevelaak. ,,Met de muziekreis ergens boven op de piste. Maar nu hebben we tijd.’’

Rust

Hazes knikt. ,,Nou ja, ik heb eigenlijk nu tijd. We kwamen ook helemaal niet aan schrijven toe doordat ik steeds moet optreden. En nu kunnen we heerlijk rustig aan de slag. Zonder druk. Er valt ook genoeg te schrijven. We hebben nogal wat meegemaakt de laatste maanden’’, zegt hij met een glimlachje. Hierbij doelt Hazes niet op het coronavirus, maar op zijn relatie met Monique. Die nu weer helemaal koek en ei is zegt de volkszanger.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer