Het tijdelijke terras van Café Persee op de Brink in Deventer.
Volledig scherm
PREMIUM
Het tijdelijke terras van Café Persee op de Brink in Deventer. © Ronald Hissink / archief

Zo wil de Deventer horeca permanent grotere terrassen creëren: ‘We pakken er een metertje bij’

De Deventer horeca heeft het plan voor permanent grotere terrassen af. Door corona hadden ondernemers tijdelijk meer vierkante meters, maar dat is binnenkort voorbij. In de binnenstad, en dan voornamelijk op de Brink, gaat het nodige veranderen. Althans, als het aan de ondernemers ligt. De gemeente moet nog een besluit nemen. 

12 reacties

 • Tonny Spies-Boer

  11 maanden geleden
  Ik had afgelopen een kennis op bezoek. We wilden een foto nemen van de Waag, de Wilhelmina fontein en andere bezienswaardigheden. Was niet mogelijk zonder ook maar een terras in beeld te krijgen. Ik vind dat ook mensen die geen gebruik maken van de terrassen gebruik mogen maken van de pleinen,dus minder terassen
 • D.J. Bos

  11 maanden geleden
  Met die grote terrassen kan je niet genieten van het mooie historische plein. Het plein is voor alle burgers, niet alleen voor de horeca. Met al die terrasverwarming is het helemaal niet duurzaam.
 • Joke Kamphuis

  11 maanden geleden
  De Brink is geen openbaar plein meer. Het is Één heel groot horecaplein geworden. Ik vind het diep triest. Op de markt loop je dicht op elkaar tussen de terrassen door. Je voelt je niet lekker vrij maar bekeken door al die mensen langs de hele route. Mensen die op de markt een visje willen eten zitten mannetje aan mannetje op de enige openbare plek ; de Wilhelmina fontein. Niet iedereen kan het zich financieel permitteren om op een duur terras te gaan zitten, alleen of met een gezin.
 • Marianne Steenbergen

  11 maanden geleden
  Prima plan!
 • A de Fries

  11 maanden geleden
  Het is een slecht idee. Gewoon terug naar hoe het was is prima. De 'wandelpaden' zijn essentieel, je wilt niet altijd vol in het zicht van al die mensen op terrassen lopen. 'Even de weg verleggen' is van den zotte. Doe het gewoon met wat je hebt. Bovendien; de terrassen mochten groter omdat men niet binnen mocht zijn. Als je dat permanent maakt heb je als het weer eens gebeurt nóg grotere terrassen nodig om het personeel aan het werk te kunnen houden. Het is mooi geweest. Corona is voorbij.

In samenwerking met indebuurt Deventer