Onze regio over honderd jaar, zo denken wetenschappers van Wageningen University.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze regio over honderd jaar, zo denken wetenschappers van Wageningen University. © Marcel Kuster

Zo ziet het oosten van Nederland er over 100 jaar uit

Over honderd jaar wonen veel meer mensen in het oosten van het land. Door bevolkingsgroei en een snel stijgende zeespiegel zullen nieuwe woningen vooral op hogere zandgronden in Oost-Nederland gebouwd worden. Dat stellen wetenschappers van de Wageningen University & Research. ,,We moeten woningen op veilige plaatsen bouwen.”

Mensen worden overspoeld met doembeelden over de opwarming van de aarde, over afnemende biodiversiteit, over stikstof en hoe dat de natuur in ons land kapot maakt. ,,Maar er was geen plaatje van waar we eigenlijk naartoe kunnen met z’n allen”, zegt ruimtelijk ontwerper Michaël van Buuren van de Wageningen Universiteit (WUR). ,,Nu wel.” De wetenschappers van de WUR hebben een kaart gemaakt van het Nederland over honderd jaar, 2120 dus. Wat verandert er in deze regio?

  1. LIVE | Corona in de regio: Rini uit Colmschate boos vanwege weigering bij Jumbo, verbod op luilakken

    LIVE | Corona in de regio: Rini uit Colmschate boos vanwege weigering bij Jumbo, verbod op luilakken

    Oost-Nederland is creatief als het gaat om oplossingen verzinnen voor de coronamaatregelen. Heuse drive-in’s schieten als paddenstoelen uit de grond en bij verzorgingshuizen staan hoogwerkers om een bezoekje aan oma op twee hoog toch mogelijk te maken. Ondanks al die mooie initiatieven maakt het coronavirus iedere dag nieuwe slachtoffers. In dit liveblog houden we je op de hoogte van het regionale nieuws over het virus.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer