Volledig scherm
PREMIUM
Leontien Kramer en dochter Fleur Jongman uit Deventer bij de poster waarvoor tot hun verrassing een foto van hun (over-)grootmoeder is gebruikt. © FOTO HISSINK

‘Zomaar een mooie foto uit de oude doos’ maakt bij DHV verhalen los over Olympische (over-)grootmoeder

Breng je op een willekeurige vrijdagmiddag je kleindochter naar de hockeytraining, sta je opeens oog in oog met je in 1993 overleden moeder. Dit overkwam de 76-jarige Carolien Kramer uit Santpoort-Zuid onlangs tijdens een bezoek aan Deventer. Haar moeder Lien Gisolf lachte Kramer tegemoet vanaf een enorme poster voor het familietoernooi van DHV.

De makers van de DHV-poster vonden het ‘gewoon een mooie oude hockeyplaat’ - gevonden op internet - waarmee ze het familietoernooi onder de aandacht wilden brengen. Ze hadden geen idee dat nazaten van de dame in kwestie bij hun op de club speelden. Tot die ene middag. In een oogopslag had Kramer haar moeder in vooroorlogs hockeytenue op de zwart-witfoto herkend. ,,Ontzettend grappig, maar ook bijzonder. Zoveel foto’s van haar zijn er niet.”

  1. Verbazing over dwangsom van Elburg, die prompt weer wordt ingetrokken: ‘Niet te verklaren’
    PREMIUM

    Verbazing over dwangsom van Elburg, die prompt weer wordt ingetrok­ken: ‘Niet te verklaren’

    Anja Dwars en Hans Bakker uit Deventer zijn niet te spreken over de gemeente Elburg. Die dreigde met een dwangsom als het stel geen informatie zou verschaffen over hun huurder Marjan Liemburg, waarvan Elburg denkt dat ze permanent woont in een recreatiewoning in Doornspijk. Dwars en Bakker verstuurden de informatie, maar kregen tóch een dwangsom van 2500 euro. Die vervolgens weer werd ingetrokken.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer