Leontien Kramer en dochter Fleur Jongman uit Deventer bij de poster waarvoor tot hun verrassing een foto van hun (over-)grootmoeder is gebruikt.
Volledig scherm
PREMIUM
Leontien Kramer en dochter Fleur Jongman uit Deventer bij de poster waarvoor tot hun verrassing een foto van hun (over-)grootmoeder is gebruikt. © FOTO HISSINK

‘Zomaar een mooie foto uit de oude doos’ maakt bij DHV verhalen los over Olympische (over-)grootmoeder

Breng je op een willekeurige vrijdagmiddag je kleindochter naar de hockeytraining, sta je opeens oog in oog met je in 1993 overleden moeder. Dit overkwam de 76-jarige Carolien Kramer uit Santpoort-Zuid onlangs tijdens een bezoek aan Deventer. Haar moeder Lien Gisolf lachte Kramer tegemoet vanaf een enorme poster voor het familietoernooi van DHV.

De makers van de DHV-poster vonden het ‘gewoon een mooie oude hockeyplaat’ - gevonden op internet - waarmee ze het familietoernooi onder de aandacht wilden brengen. Ze hadden geen idee dat nazaten van de dame in kwestie bij hun op de club speelden. Tot die ene middag. In een oogopslag had Kramer haar moeder in vooroorlogs hockeytenue op de zwart-witfoto herkend. ,,Ontzettend grappig, maar ook bijzonder. Zoveel foto’s van haar zijn er niet.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer