Volledig scherm
Honderden mensen komen naar Het Wansink in Epse voor de jaarlijkse zomerfeesten. © Joeri van Duuren

Zomerfeesten Epse: dankzij gratis entree en scherpe focus net zoveel bezoekers als inwoners

Het weer is vooral op zaterdag nog wat instabiel, maar de organisatie van de Zomerfeesten in Epse denkt met een nieuwe formule toch een groots feestweekend neer te kunnen zetten.

Aan Het Wansink is deze week urenlang gewerkt aan een heus festivalterrein, waar vrijdagmiddag het Foute Uur met DJ Jochem het begin was van drie dagen feest. Die dagen zijn voor het eerst ingedeeld op doelgroepen. Zo staat de vrijdag in het teken van jongeren, is de zaterdag een familiedag met ‘s avonds een 9-koppige band in de sfeer van de Top 2000 en is het programma zondag gericht op kinderen. ,,Voorgaande jaren hadden we alles door elkaar, we denken dat deze lijn aanslaat. En het hangt natuurlijk ook af van de artiesten die we inhuren’’, zegt Joeri van Buuren namens de organisatie.

Evenveel bezoekers als inwoners

Van Buuren verwacht dat zo’n 600 mensen per dag naar het festivalterrein komen. Het totaal van 1.800 bezoekers over drie dagen is ongeveer gelijk aan het aantal inwoners van het dorp. ,,Het heeft te maken met toegankelijkheid. We vragen geen entree en houden de prijzen van de drank laag. En we werken met veel bedrijven uit de regio samen. We weten daarnaast dat als we de jeugd pakken, we ook de ouders krijgen.’’

De Zomerfeesten in Epse eindigen zondagavond.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer