Eddie en Grietje Roosnek en Remco Veldhuizen in de buurt van de dassenburcht. Ze zijn tegen de komst van een groot Zonnepark aan de Broekstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Eddie en Grietje Roosnek en Remco Veldhuizen in de buurt van de dassenburcht. Ze zijn tegen de komst van een groot Zonnepark aan de Broekstraat. © Kevin Hagens

Zonnepark Klarenbeek na buurtprotest minder mega

Geen 21 hectare. Ook geen 9, maar 13 hectare groot moet het zonnepark aan de Broekstraat in het buitengebied van Klarenbeek worden. Dat is het compromis waar het buurtcomité en initiatiefnemer Prowind na stevig onderhandelen op zijn uitgekomen. Het geplande megazonnepark wordt iets minder mega en moet voldoende elektriciteit opleveren voor pakweg 4500 huishoudens.

  1. Columbia en TVC’28 maken Rohda Raalte kampioen, ook Sallandia mag champagne ontkurken
    Liveblog

    Columbia en TVC’28 maken Rohda Raalte kampioen, ook Sallandia mag champagne ontkurken

    Kampioen worden zonder zelf te spelen is weliswaar niet zo fraai, maar bij Rohda Raalte zullen ze er niet om malen. De ploeg van Laurens Knippenborg keert volgend seizoen terug in de hoofdklasse. Ook vijfdeklasser Sallandia mocht eindelijk de champagnefles ontkurken. Dat geldt nog niet voor AZC, al zette de ploeg dankzij een 0-0 gelijkspel bij Robur et Velocitas wel een grote stap richting het kampioenschap. Er gebeurde nog veel meer op deze speeldag in het amateurvoetbal.

Deventer