Volledig scherm
PREMIUM
Een van de reeds gerealiseerde zonneparken van Kronos Solar Projects. © Kronos Solar Projects

Zonneveld van twaalf hectare gepland op steenworp afstand van recreatieplas Bussloo

Kronos Solar Projects wil aan de Oude Zutphenseweg in Wilp-Achterhoek een zonnepark van circa twaalf hectare ontwikkelen. Het bedrijf, met hoofdkantoor in München, kan de benodigde grond huren van plantenverdelingsbedrijf Schoneveld Breeding.

,,We gaan te zijner tijd de grond aan Kronos Solar beschikbaar stellen. Wij vinden het belangrijk in de eigen omgeving aan duurzame energieopwekking te doen'', zegt omgevingsmanager Peter Wolbert van Schoneveld Breeding. Hij benadrukt dat de uitwerking en realisatie van de plannen geheel voor rekening van Kronos Solar Projects komen.

  1. VVD Deventer wil inzicht in financiën voordat besluit over Viking valt

    VVD Deventer wil inzicht in financiën voordat besluit over Viking valt

    Of de keus nu valt op doorgaan met de Viking of juist stoppen, eerst moet duidelijk zijn wat de feiten en harde cijfers zijn, betoogt Bas Donkers (VVD). Het raadslid van de grootste oppositiepartij heeft het college van burgemeester en wethouders gevraagd meer inzicht te geven in de financiën van dit rampendossier. Volgens de VVD is de Viking technisch en politiek een stuurloos schip. ,,We hebben meer inzicht nodig om een betere koers te bepalen.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

  • Ja, meteen!! (43%)
  • Nee, lekker laten staan!! (23%)
  • Ah joh, mag daar best een tijdje blijven! (34%)
4322 stemmen