Volledig scherm
© Thinkstock

Zoontje (3) van Deventer Statenlid verdrinkt tijdens vakantie in Italië

Het driejarige zoontje van het Deventer Statenlid Zafer Aydogdu en zijn vrouw is verongelukt tijdens vakantie in Italië. De jongen kwam zondag in nood in een zwembad. 

Het ongeluk gebeurde in de Italiaanse regio Toscane. Het kind werd daarna met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar het kwam te overlijden. In een reactie noemt een bestuurslid van Alevitische vereniging Haci Bektas Veli in Deventer de dood van de jongen ontzettend triest.

Hij geeft uitdrukkelijk aan dat de gemeenschap niet voor de familie wil spreken. In de Deventer Turkse gemeenschap is volgens hem geschokt en met veel verdriet gereageerd op het slechte nieuws. Op de Facebook-pagina van de vereniging spreken honderden mensen hun verdriet en hun steun aan de familie uit.

Zafer Aydogdu geldt als een bekende figuur in Deventer. De historicus en filosoof is sinds 2011 lid van de Provinciale Staten voor de Partij van de Arbeid. Hij werkt als beleidsambtenaar voor de gemeente Deventer en heeft een groot netwerk binnen de Turkse gemeenschap in Deventer. 

Vanavond om zeven uur is er een eerste condoleancebijeenkomst in de voormalige Open-Hof-kerk aan de Karel de Grotelaan in Keizerslanden, dat dienst doet als kerkgebouw van de Alevitische vereniging Haci Bektas Veli. Later zullen er nog meer bijeenkomsten volgen, meldt de vereniging. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer