Volledig scherm
© Thinkstock

Zoontje (3) van Deventer Statenlid verdrinkt tijdens vakantie in Italië

Het driejarige zoontje van het Deventer Statenlid Zafer Aydogdu en zijn vrouw is verongelukt tijdens vakantie in Italië. De jongen kwam zondag in nood in een zwembad. 

Het ongeluk gebeurde in de Italiaanse regio Toscane. Het kind werd daarna met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar het kwam te overlijden. In een reactie noemt een bestuurslid van Alevitische vereniging Haci Bektas Veli in Deventer de dood van de jongen ontzettend triest.

Hij geeft uitdrukkelijk aan dat de gemeenschap niet voor de familie wil spreken. In de Deventer Turkse gemeenschap is volgens hem geschokt en met veel verdriet gereageerd op het slechte nieuws. Op de Facebook-pagina van de vereniging spreken honderden mensen hun verdriet en hun steun aan de familie uit.

Zafer Aydogdu geldt als een bekende figuur in Deventer. De historicus en filosoof is sinds 2011 lid van de Provinciale Staten voor de Partij van de Arbeid. Hij werkt als beleidsambtenaar voor de gemeente Deventer en heeft een groot netwerk binnen de Turkse gemeenschap in Deventer. 

Vanavond om zeven uur is er een eerste condoleancebijeenkomst in de voormalige Open-Hof-kerk aan de Karel de Grotelaan in Keizerslanden, dat dienst doet als kerkgebouw van de Alevitische vereniging Haci Bektas Veli. Later zullen er nog meer bijeenkomsten volgen, meldt de vereniging. 

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer