De Deventer asfaltcentrale hangt flinke dwangsommen boven het hoofd. Het bedrijf overschrijdt de normen voor een groep kankerverwekkende stoffen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Deventer asfaltcentrale hangt flinke dwangsommen boven het hoofd. Het bedrijf overschrijdt de normen voor een groep kankerverwekkende stoffen. © Ronald Hissink / archief

Zorgen over schadelijke uitstoot Deventer asfaltcentrale: ‘We worden gesust’

Volop onrust bij omwonenden over de uitstoot van de Deventer asfaltcentrale. Het bedrijf moet vrezen voor torenhoge dwangsommen, omdat het de normen voor een groep kankerverwekkende stoffen overschrijdt. Oplossingen vergen tijd, zegt eigenaar AsfaltNu. Maar de buurt is ongeduldig. ,,Kiezen we hier nou voor het economisch belang of voor het welzijn van de burgers?’’

4 reacties

 • C. Leenen

  5 maanden geleden
  Hoe zou het zijn als de 1e reactie van overheden niet ontkenning en bagateliseren zou zijn? De overheid komt nu in beweging vanwege morrende burgers maar de bestuurscultuur van wegkijken en ontkennen is hiermee nog niet voorbij. Dat maakt me kwaad. Toch wil ik het gesprek aangaan om hier werkelijk iets in te veranderen. Ik zou willen dat de overheid en bedrijven hun verantwoordelijkheid nemen. Niet alleen in samenwerken met elkaar maar ook met de grootste partij, namelijk de samenleving!!
 • Joost Boswijk

  5 maanden geleden
  Waarom alleen onrust bij omwonenden gemeld. Het bedrijf staat midden op een bedrijventerrein waar duizenden mensen werken, die ook de nadelige gevolgen van de vervuiling ondervinden.
 • JS Jongeneel

  5 maanden geleden
  Het is onbegrijpelijk dat dit bedrijf nog niet is gesloten. Jarenlang de normen overschreden. De mensen die in de Rivierenwijk wonen zijn letterlijk vergiftigd door de asfaltcentrale. Waarschijnlijk zijn er al Deventenaren gestorven door deze criminelen. In de nabije toekomst zullen meer mensen kanker krijgen mede door toedoen van de asfaltcentrale. Opdoeken en afbreken.
 • Lorenzo Smening

  5 maanden geleden
  Er is al jaren overlast en deze overlast wordt al.even lang gemeld.bij Omgevingsdienst Ijsselland. Steeds komt asfaltnu met dit soort verhalen, nadat ze eerder tijden ontkend hebben dat de giftige en stinkende rook van asfaltnu afkomstig was en normen te overschrijden. Ze hebben.lang genoeg de tijd gehad om zaken op te lossen en ook al meerdere keren beloofd dit te doen. Tot op heden is er niks veranderd op het plegen van achterstallig onderhoud na.

In samenwerking met indebuurt Deventer