Zuster Liesbeth redde 56 jaar geleden Deventer tweeling, deze week was de hereniging

VideoUit de bos bloemen prijkt een klein fotootje. Het is de enige babyfoto die Marjo Roelvink en Francis Lagcher hebben. Ze liggen op het kiekje in handen van de vrouw die ze lepeltje bij lepeltje grootbracht. Hun toestand als baby is op zijn zachtst zorgwekkend. De ene helft van de tere tweeling weegt nog geen kilo, de ander net twintig gram meer. 

Begin jaren zestig worden ze als baby in een schoenendoos afgegeven in het voormalige St. Jozefziekenhuis in Deventer. Moeder wil ze niet hebben. ,,Die wilde alleen jongetjes. Ze waren zo klein, die vingertjes waren zo dun als stopnaaldjes'', weet zuster Liesbeth van der Horst (85) nog. Want zij is het, de vrouw op het fotootje.

  1. Station Colmschate: betere aansluiting en vaker sprinter blijkt onmogelijk
    PREMIUM

    Station Colmschate: betere aanslui­ting en vaker sprinter blijkt onmogelijk

    Het aantal sprinters dat station Colmschate aandoet, blijft beperkt tot twee per uur doordeweeks en één per uur in het weekend. NS ziet geen aanleiding om de frequentie op te voeren. Een wijziging in de dienstregeling om de overstaptijd op hoofdstation Deventer van reizigers vanaf Colmschate die naar Zwolle of Arnhem reizen (en vice versa) te verkorten, zit er ook niet in. Een en ander blijkt na overleg tussen NS en de gemeente Deventer.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer