Zwaargewonde fietser (44) die over reling IJsselkade Deventer dook, heeft breuken aan hoofd

Update & videoDe man die in de nacht van woensdag op donderdag tegen een reling op de IJsselkade in Deventer fietste en meters naar beneden vloog, is zwaargewond geraakt. Hij heeft diverse breuken opgelopen aan zijn hoofd, zo laat de politie weten.

Over het hoofd gezien

De man, een toerist van 44 uit de gemeente Albrandswaard in Zuid-Holland,  fietste met twee vrienden over het voetpad en het drietal zag vermoedelijk in het donker de reling langs de kade over het hoofd.  Het slachtoffer vloog na de botsing ongeveer drie meter naar beneden. Hij kwam terecht op een hard stuk grond vlak naast de rivier de IJssel. De man fietste niet alleen over het voetpad, maar ook aan de verkeerde kant van de weg. 

Spoed

Meerdere politie-eenheden, een traumahelikopter en twee ambulances rukten uit om de man te helpen. Hij werd buiten buiten bewustzijn met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn twee vrienden bleven ongedeerd.

Gemeente

Bij de gemeente Deventer zijn geen andere ongelukken op dezelfde plek bekend, zegt woordvoerder Maarten-Jan Stuurman. ,,Ontzettend vervelend dat dit is gebeurd, maar voor ons is dit incident geen reden om de situatie daar te gaan aanpassen.” 

Volledig scherm
De fietsen van de toeristen die tegen de reling aanbotsten. © Rens Hulman / News United
 1. Gijs Esders gaat door waar zijn sportvrienden afhaakten

  Gijs Esders gaat door waar zijn sportvrien­den afhaakten

  Terwijl hij zijn springoefeningen doet in Valkenburg, kijken zijn vrienden van een afstandje toe. Zonder inspanning, zonder zweetdruppels, af en toen een slok van hun bier nemend. Gijs Esders (27) zakt nog een keer diep door zijn knieën, buigt zijn lichaam voorover en komt dan met die enorme krachtsinspanning. Omdat het op het programma staat. Maar de schaatser uit Deventer is alleen aan het trainen tijdens dit weekje weg in Zuid-Limburg. Omdat hij van de vriendengroep nog de enige is die zijn sportieve droom najaagt. En dat doet toch een beetje pijn.
 2. Feesten bij Deventer Buitensociëteit mag op voorwaarde van extra maatregelen
  PREMIUM

  Feesten bij Deventer Buitenso­cië­teit mag op voorwaarde van extra maatrege­len

  De Deventer Buitensociëteit in Steenenkamer krijgt een omgevingsvergunning zodat zij de feestactiviteiten kan blijven voortzetten. Het Voorster college heeft het verzoek van buurtbewoners om handhavend op te treden tegen de Buitensociëteit wegens geluidsoverlast en illegale activiteiten afgewezen. Het college eist wel dat het bedrijf van wethouder/ondernemer Arjen Lagerweij maatregelen treft om de overlast te minimaliseren.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer