Zwaargewonde fietser (44) die over reling IJsselkade Deventer dook, heeft breuken aan hoofd

Update & videoDe man die in de nacht van woensdag op donderdag tegen een reling op de IJsselkade in Deventer fietste en meters naar beneden vloog, is zwaargewond geraakt. Hij heeft diverse breuken opgelopen aan zijn hoofd, zo laat de politie weten.

Over het hoofd gezien

De man, een toerist van 44 uit de gemeente Albrandswaard in Zuid-Holland,  fietste met twee vrienden over het voetpad en het drietal zag vermoedelijk in het donker de reling langs de kade over het hoofd.  Het slachtoffer vloog na de botsing ongeveer drie meter naar beneden. Hij kwam terecht op een hard stuk grond vlak naast de rivier de IJssel. De man fietste niet alleen over het voetpad, maar ook aan de verkeerde kant van de weg. 

Spoed

Meerdere politie-eenheden, een traumahelikopter en twee ambulances rukten uit om de man te helpen. Hij werd buiten buiten bewustzijn met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn twee vrienden bleven ongedeerd.

Gemeente

Bij de gemeente Deventer zijn geen andere ongelukken op dezelfde plek bekend, zegt woordvoerder Maarten-Jan Stuurman. ,,Ontzettend vervelend dat dit is gebeurd, maar voor ons is dit incident geen reden om de situatie daar te gaan aanpassen.” 

Volledig scherm
De fietsen van de toeristen die tegen de reling aanbotsten. © Rens Hulman / News United

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Wat vindt u van de aanstaande sluiting van het Speelgoedmuseum?

  • Goed plan! Het museum is niet meer van deze tijd en trekt weinig bezoekers. (11%)
  • Zonde! Dit museum hoort al sinds 1932 bij Deventer. (49%)
  • De gemeente moet zorgen dat dit museum ergens anders in de stad open kan blijven. (41%)
3124 stemmen