Op steeds meer basisscholen in Deventer wordt Sinterklaas dit jaar niet langer vergezeld door louter donker geschminkte pieten, blijkt uit een rondgang van de Stentor.
Volledig scherm
PREMIUM
Op steeds meer basisscholen in Deventer wordt Sinterklaas dit jaar niet langer vergezeld door louter donker geschminkte pieten, blijkt uit een rondgang van de Stentor. © ANP

Zwarte piet verliest terrein op Deventer basisscholen

Slechts een enkele basisschool in Deventer laat Sinterklaas dit jaar vergezellen door louter zwarte (of bruine) pieten. Diverse scholen kiezen voor een pietenmix. Ook zijn er die de knoop nog niet doorgehakt hebben, maar ‘wel neigen naar een of meer roetveegpieten’. Dit blijkt uit een rondgang langs het Deventer basisonderwijs.

Afgelopen jaren werd het Sinterklaasfeest op veel Deventer basisscholen nog redelijk traditioneel gevierd met de Goedheiligman vergezeld door volledig donker geschminkte pieten. Het heeft er alle schijn van dat deze traditionele versie van Sinterklaas aan het verdwijnen is. 

  1. Supermarkten in Deventer krijgen ruim baan op zondag: vanaf 6 uur al open, tot 22 uur
    PREMIUM

    Supermark­ten in Deventer krijgen ruim baan op zondag: vanaf 6 uur al open, tot 22 uur

    Alle remmen gaan los op zondag voor supermarkten in Deventer. Al vanaf 06.00 uur mogen de deuren open en de sluittijd gaat naar 22.00 uur. Ook op feestdagen. Er is twijfel of op zondag om 06.00 uur al vroege vogels voor de deur staan. ,,Misschien doen we op zomerse dagen al heel vroeg de deur open.’’ Eén supermarkt, de Spar op de Worp, houdt vast aan totale zondagsluiting. ,,Die zondag is helemaal niet nodig.’’

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer