Volledig scherm
Wesley de Vries bij het zwembad op het Rode Dorp. © Ronny te Wechel

Zwembadsoap Deventer nog niet ten einde

UpdateDe zwembadsoap in Deventer duurt voort. En helderheid is er nog niet. Buurtbewoners willen hun gezamenlijke zwembad in twee voortuinen houden, volgens woningcorporatie Rentree moet-ie weg. Een gesprek tussen de betrokkenen leverde vanmiddag niets op.

,,Eén ding is zeker, ik laat het bad staan”, zegt initiatiefnemer van het bad Wesley de Vries fel. Het moest een verhelderend gesprek worden op het kantoor van Woningcorporatie Rentree in Deventer vanmiddag. Maar volgens De Vries is alles nog precies zoals het was; het buurtbad moet weg, maar staat er nog. ,,En ik heb ze laten weten dat ik ‘m sowieso niet verwijder. Dit is ook een principekwestie geworden.”

Liesbeth van Asten van Rentree is positiever: ,,We hebben goed uit kunnen leggen waarom zo’n zwembad niet mag. Waarom er een vergunning voor nodig is.” Wat er nu volgens haar gaat gebeuren? ,,De gemeente gaat handhaven.” Op de site van Rentree vraagt de corporatie om begrip. ,,We begrijpen dat dit gevoelig ligt. Dat mensen graag willen zwemmen. Maar dit bad is veel te groot. Wat als het lek raakt? Of als er een ongeval gebeurt? We hebben serieus gezocht naar een alternatief, maar dat is er niet.”

Rubberen matjes

De Vries vindt het bad juist heel veilig. Om het geïmproviseerde zwembad liggen immers rubberen matjes, om valpartijen te verzachten. De Vries zelf checkt de kwaliteit van het water, iedere dag opnieuw. De filters worden gereinigd en een camera houdt het water dag en nacht in de gaten. 

Fout gemeente

Ook heeft hij een mail van de gemeente in handen, waarin staat dat het bad wél in de tuinen mag staan. De gemeente erkent dat die mail gestuurd is. ,,Maar helaas zaten wij er naast. Het mag namelijk niet. Dat staat zo in de Wet, hoe vreemd ook. Zelfs in je eigen voortuin mag het dus niet. Want als er iets misgaat, dan zijn wij aansprakelijk", aldus gemeentezegsman Maarten-Jan Stuurman. ,,In principe zouden we nu bestuurlijke dwang kunnen toepassen, maar dat doen we nog niet. We willen eerst maandag in gesprek met de bewoners. Dus dit weekend blijf het bad vast nog staan."

En zo duurt de soap voort.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

  • Ja, meteen!! (43%)
  • Nee, lekker laten staan!! (23%)
  • Ah joh, mag daar best een tijdje blijven! (34%)
4399 stemmen