Volledig scherm
Blauwe verf bij de Brinkgreverweg © Martijn Ubels

Zwollenaren verven Wilhelminabrug in PEC-kleuren

DEVENTER - Vreemd wakker worden voor Deventer zaterdagmorgen: een stukje wegdek van de Wilhelminabrug is blauw/wit geverfd. Niemand die eraan twijfelt dat het werk van Zwollenaren moet zijn geweest, met het oog op de IJsselderby. De actie gaf veel overlast in de binnenstad, een deel van het wegdek van de brug was afgesloten. Om half een was de brug weer schoon.

PEC Zwolle en GA Eagles trappen zondagmiddag om 12.30 uur af, maar de burenruzie in de eredivisie werpt al dagen zijn schaduw vooruit. Een boodschap bij het besmeurde wegdek is niet achtergelaten. Het gekladder is in de nacht van vrijdag op zaterdag gebeurd.

Brinkgreverweg
Ook op de Brinkgreverweg, richting Schalkhaar, is wat blauwe verf te zien op het wegdek. Daar ondervond het verkeer nauwelijks hinder van.

Verkeersoverlast
In Deventer ziet ondertussen niemand de humor in van de verfactie. Het schoonmaken van het wegdek gaf de nodige verkeersoverlast en opstoppingen rond de Deventer binnenstad. De politie had een deel van het wegdek afgesloten, zodat de brandweer het dek kan schoonmaken. Een gespecialiseerd bedrijf moest helpen om het karwei af te maken. Dat dit bedrijf

De brug was zaterdagmiddag om half 1 weer schoongemaakt. De gemeente had verkeersregelaars ingezet die het verkeer in goede banen leidden. Het verkeer op de Kazernestraat was vastgelopen.. Ook op de Handelskade/Snipperlingsdijk zorgde de situatie voor extra drukte en opstoppingen.

Volledig scherm
Schoonmaken Wilhelminabrug na verfactie van PEC-fans © Martijn Ubels
Volledig scherm
Vooral blauwe verf op de Wilhelminabrug, icoon van Deventer. © [FOTOBRON]foto Ronald Hissink

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer