Volledig scherm
Klanten van kabelaanbieder Ziggo zouden weer beeld moeten hebben en kunnen telefoneren © ANP XTRA

Grote storing bij Ziggo opgelost: meeste tv-kijkers hebben weer beeld

De grote storing bij Ziggo die afgelopen weekend optrad, is voorbij. Klanten van televisie-, internet- en telefoonaanbieder Ziggo zouden in de loop van de ochtend weer probleemloos gebruik kunnen maken van On Demand en Replay TV.

De kabelaar kampte sinds zondag met een forse storing ten gevolge van een stroomstoring in een van de datacenters, waardoor voornamelijk kijkers in de regio’s Den Haag en Amsterdam op zwart gingen. Op meldingssite Allestoringen.nl regende het klachten en ook het Twitterkanaal van Ziggo moest het ontgelden. De klantenservice was vrijwel onbereikbaar.

Door de stroomonderbreking raakte ‘voor televisie essentiële apparatuur’ beschadigd. Tot overmaat van ramp konden Ziggo-klanten die hun kabelmodem of Horizonbox resetten daarna helemaal geen tv meer kijken. Ook was telefoneren niet meer mogelijk. Pogingen om het euvel te verhelpen bleven in eerste instantie vruchteloos.

Apparatuur vervangen

Er werd een team van experts ingezet om de problemen te tackelen. De verwachting was dat Ziggogebruikers vroeg in de avond weer beeld zouden hebben. Woordvoerder Richard Mes liet gisterenavond weten: ,,De defecte apparatuur is vervangen, sinds 20.00 uur brengen we de On Demand-service gefaseerd in de lucht. Uiterlijk dinsdagochtend werkt het weer voor alle klanten.’’

Kijkers die het slachtoffer van de storing werden, worden door Ziggo niet ‘generiek’ gecompenseerd, aldus de woordvoerder. ,,TV-kijken kon wel via de website Ziggogo.nl en de Ziggo Go app.’’ Het aantal storingsmeldingen op Allestoringen is vanochtend beduidend lager dan gisteren. Voor wie ook vandaag nog geen tv heeft: ,,De klantenservice is vandaag weer gewoon bereikbaar’’, meldt Ziggo.

  1. Jongen springt van brug op Efteling-bootje: attractie stilgelegd, beveiligers grijpen in

    Jongen springt van brug op Efteling-boot­je: attractie stilgelegd, beveili­gers grijpen in

    Een minderjarige Efteling-bezoeker heeft zich vanmiddag flink misdragen in en rondom de bekende bootjesattractie Gondoletta. De jongen sprong vanaf een brug op het dak van één van de varende bootjes en bleef daar vervolgens een tijd lang op zitten. Door beveiligers is de baldadige bezoeker naar de uitgang van het pretpark begeleid, bevestigt een woordvoerster tegenover het Brabants Dagblad.
  2. 'Beer van een vent' Chris (31) tilt auto op en redt fietser in Breda: 'Ik heb gewoon een bierbuikje, hoor’

    'Beer van een vent' Chris (31) tilt auto op en redt fietser in Breda: 'Ik heb gewoon een bierbuikje, hoor’

    Een beer van een vent. De verloren zoon van Hercules. Een nakomeling van De Hulk. Op sociale media wordt Chris van den Brug (31) liefkozend gebombardeerd tot superheld zonder cape. De praatgrage Bredanaar tilde gisteravond een auto op en bevrijdde daarmee een fietser die na een aanrijding klem kwam te zitten. Of Chris zichzelf als superheld ziet? ,,Nee joh, ik ben gewoon een lompe boer met een strak bierbuikje.”

Live Voetbal

home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
0-3
De GraafschapGRA
away logo
home logo Fortuna SittardFOR
EINDE
2-4
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo NAC BredaNAC
EINDE
0-0
FC GroningenGRO
away logo
home logo FC UtrechtUTR
EINDE
0-0
ExcelsiorEXC
away logo