Volledig scherm
© ANP / bewerking AD

Reebok scoort Twitterhit met terechtwijzing Donald Trump

Toen de Amerikaanse president Donald Trump op authentieke wijze de Franse presidentsvrouw Brigitte Macron ‘complimenteerde’ vond sportmerk Reebok het tijd voor een lesje in omgangsvormen. De voorlichting van de schoenenfabrikant ging direct viraal.

,,Weet je, je bent in een geweldige vorm", zou Trump tijdens zijn bezoek aan Frankrijk tegen Brigitte Macron gezegd hebben ,,Prachtig!" De opmerking werd opgepakt op Twitter en ontging ook Reebok niet. Ondanks het feit dat Trump zich wel vaker op een onorthodoxe manier uitlaat, vond men dit moment bijzonder genoeg om op in te haken.

Diagram

Reebok maakte een diagram om uit te leggen wanneer het toegestaan is om te zeggen: 'Je bent in een geweldige vorm!' Waarschijnlijk vindt de fabrikant dat zij de organisatie bij uitstek zijn om te kunnen beoordelen wanneer je iets over 'geweldig in vorm zijn' moet zeggen. Ook voor een wereldleider die een bevriend staatshoofd begroet, is het nooit goed om dit te zeggen, zo vertelt het diagram ons in ieder geval.

De opmerking van Trump was zo opmerkelijk dat de verslaggever die er over twitterde zichzelf nog een keer moest herhalen om te bevestigen dat Trump echt had gezegd 'You know you're in such a great shape... beautiful'.