Volledig scherm
PREMIUM
Özcan Akyol. © Marco Okhuizen

Vreemd dat onze regering geen stelling neemt tegen de rare fratsen van Halbe

Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

Volledig scherm
Halbe Zijlstra. © AFP

Minister Halbe Zijlstra loog over zijn aanwezigheid bij een bijeenkomst van de Russische president Vladimir Poetin. De VVD’er, die alleen in het nieuws komt als hij iets stoms doet, had naar eigen zeggen gehoord hoe er werd gefantaseerd over een Groot-Rusland, wat impliciet suggereert dat een militair conflict in die regio niet ondenkbaar is.

Terwijl vicepremier Kajsa Ollongren heeft besloten om met veel bombarie de strijd tegen nepnieuws aan te gaan, blijkt een directe collega zich aan het fenomeen te bezondigen.

Des te vreemder is het dat onze regering geen stelling neemt tegen de rare fratsen van Halbe Zijlstra, maar dat premier Mark Rutte de hele klucht wil vergoelijken door te verklaren dat ‘de inhoud van het verhaal staat, maar dat hij niet had moeten zeggen dat hij erbij was’. Pardon?

 1. Ik heb procrastinatie
  PREMIUM
  column

  Ik heb procrasti­na­tie

  Tja, sprak Grote Vriend, in de regel altijd goed voor een waarheden als koeien, ,,Magere Hein houdt weer eens geen rekening met ons uitstelgedrag.” Ik had ’m net aan de telefoon verteld dat ik mezelf wel voor m’n kop kon slaan, omdat ik een bezoek aan – meer dan – een hele goede kennis, die haar laatste levensmaanden doorbracht in een zogenaamd ‘zorghotel’, een dag had opgeschoven, omdat het baggerweer was. En dat de volgende dag De Allerliefste Vriendin belde en gortdroog meedeelde dat het bezoekje niet meer hoefde.
 2. Wieberen met mijn gezeik
  PREMIUM
  Column

  Wieberen met mijn gezeik

  Zoals u wellicht uit voorgaande afleveringen van deze wekelijkse kroniek over mijn kommerrijk bestaan en gekweld leven heeft kunnen opmaken, verdragen De Allerliefste Vriendin en Buurman elkaar prima. Op gezette tijden zijn wij zelfs dol op elkaar, op andere gezette tijden is er sprake van houden van, of innige vriendschap en dan heb je ook nog gezette tijden dat ik haar niet zo erg kan luchten en zij mij niet zo erg kan zien. Da’s helemaal niet erg. Ruzie hebben wij zelden of nooit.