Volledig scherm
Wethouder Alwin Mussche © gemeente staphorst

Definitief geen derde wethouder in Staphorst

Alwin Mussche (ChristenUnie) en Lucas Mulder (SGP) vormen tot de volgende gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Staphorst het college met burgemeester Theo Segers. Ze verdelen de taken van de in juni opgestapte CDA-wethouder Bert Krale. 

Daarmee komt er definitief geen derde wethouder, zo bleek dinsdagavond bij de begrotingsvergadering van de door financiële zorgen en de bestuurscrisis geplaagde gemeente. 

Onderling beraad

PvdA, Gemeentebelangen en CDA zijn om uiteenlopende redenen niet bereid in de gevallen coalitie te stappen. En na onderling beraad zijn SGP en CU tot de conclusie gekomen dat Mulder en Mussche samen de klus kunnen klaren. Beide partijen leveren dus niet uit eigen gelederen een derde wethouder en die wordt ook niet van buitenaf ingevlogen.

  1. Bibliotheek in Staphorst is Nederlands koploper in uitlenen
    PREMIUM

    Biblio­theek in Staphorst is Nederlands koploper in uitlenen

    Met jaarlijks maar liefst 36,6 uitleningen per lid van de bibliotheek neemt de stichting Bibliotheek Staphorst, met vestigingen in Staphorst zelf en Rouveen, de koppositie in Nederland in. ,,De voornaamste reden van het succes van onze bibliotheek zijn de Staphorsters zelf. Met daarnaast enkele puzzelstukjes die wij zelf invullen geeft blijkbaar enorm goede uitleencijfers”, zegt directeur Renée Kerdijk van de stichting Bibliotheek Staphorst.

Kop van Overijssel