Volledig scherm
De opgestapte wethouder Bert Krale. © eigen foto

Gemeente Staphorst gaat voorlopig verder met twee wethouders

Na het uiteenspatten van de coalitie gaat de gemeente Staphorst voorlopig verder met twee wethouders. Burgemeester Theo Segers en de wethouders Lucas Mulder (SGP) en Alwin Mussche (ChristenUnie) verdelen de  portefeuille van wethouder Bert Krale, die zijn functie neerlegde nadat zijn partij CDA uit het college was gestapt.

Op de vraag of er kandidaten zijn om de vrijgekomen derde wethouderspost weer in te vullen deden beide wethouders er het zwijgen toe. ,,Het is onder andere aan de raadsfracties of er weer een derde wethouder moet aanschuiven. Voor ons is het nu zaak om het bestuur en het daaraan gekoppelde werk zo goed mogelijk uit te voeren", aldus wethouder Mulder, een paar uur nadat de portefeuilles van ex-wethouder Bert Krale onderling waren verdeeld. 

Het CDA stapte vorig week uit de coalitie met SGP en CU, waarna wethouder Krale direct zijn ontslag bij de burgemeester indiende. Segers krijgt nu de portefeuille evenementen in zijn takenpakket. Mulder neemt economie, gemeentelijke gebouwen en recreatie en toerisme erbij. Mussche ziet zijn takenpakket groeien met sport, verkeer en vervoer (uitvoering) en openbare werken. ,,We wilden de portefeuilles zo snel mogelijk verdelen. Dat schept duidelijkheid naar de bevolking en de ambtelijke organisatie. Het is belangrijk dat onze ambtenaren weten wie welke portefeuille heeft’’, aldus Mulder.

Kop van Overijssel