Volledig scherm
Demonstranten bij de Oostvaardersplassen. © Foto Freddy Schinkel

Actievoerders Oostvaardersplassen met petitie naar Tweede Kamer

Actievoerders die ageren tegen het beleid in de Oostvaardersplassen overhandigen dinsdag een petitie aan de Tweede Kamer. De petitie, waarin wordt opgeroepen de 'massale uithongering' in het gebied een halt toe te zetten, is al meer dan 120.000 keer getekend.

De petitie is opgezet door bioloog Patrick van Veen. In een begeleidend betoog stelt hij dat dieren in de Oostvaardersplassen slachtoffer zijn van 'massale uithongering en ondervoeding'. Hij noemt dit 'het gevolg van een mislukt experiment, machtspolitiek en bedrog'.

Erkenning

Het doel van de petitie van Van Veen is om Staatsbosbeheer te dwingen tot het bijvoeren onder toezicht van externe experts, toegang tot het volledige gebied te realiseren voor inspecties en pers en het opstellen van een duurzaam lange termijn beheersplan verplicht te maken. Daarnaast willen Van Veen en de andere 120.000 ondertekenaars dat erkend wordt dat de beheerder verantwoordelijk is voor de degradatie van het terrein en het in stand houden van dierenleed.

Engels

De petitie, die op een internationale website is aangemeld en ook een Engelstalige beschrijving kent, is op het moment van schrijven bijna 120.500 keer ondertekend. De petitie wordt dinsdag aangeboden en toegelicht bij de Commissie voor Landbouw Natuurbeheer en Voedselkwaliteit.

Volledig scherm
De petitie over de Oostvaardersplassen die dinsdag wordt overhandigd aan de Tweede Kamer. © Tweede Kamer
  1. Ontluikende liefde tussen Lelystad en ziekenhuis St Jansdal
    PREMIUM

    Ontluiken­de liefde tussen Lelystad en ziekenhuis St Jansdal

    De tijd van flirten is voorbij als de deuren van ziekenhuis St Jansdal Lelystad om elf uur wijd openzwaaien voor de open dag. Een flinke rij nieuwsgierige bezoekers schuifelt binnen om te zien hoe hun oude MC Zuiderzee de St Jansdal-look heeft gekregen. Ruim drieduizend bezoekers namen pakten de gelegenheid voor een kijkje achter de schermen. De ontluikende liefde krijgt duidelijk een kans, al doen de letters boven de ingang nog wat onwennig aan.

Flevoland