Volledig scherm
Het opruimen van afgeschoten dieren in de Oostvaardersplassen. Actievoerders spreken van 'een vreselijk crepeer-project.' © Hollandse Hoogte / Martijn de Jonge

Mogelijk twee acties op hetzelfde moment tegen beheer Oostvaardersplassen

Mogelijk vinden zondagmiddag op hetzelfde tijdstip twee acties plaats van activisten die zich bekommeren om de grote grazers in de Oostvaardersplassen. 

Er zijn plannen voor een stille tocht door het centrum van Lelystad en een andere groep wil in colonne over de A6 rijden om daarna bloemen neer te leggen bij de Oostvaardersplassen. Beide groepen melden op Facebook dat de acties definitief doorgaan, maar volgens een woordvoerster van de gemeente Lelystad is het zover nog niet. ,,De aanvragen zijn nog in behandeling'', zegt ze. Ze verwacht dat vrijdag de knoop wordt doorgehakt. 

Stichting Welzijn Grote Grazers wil om 12.00 uur bij het provinciehuis beginnen aan een stille tocht. ,,Geen spandoeken, geen toespraken, wel dragen we bloemen en nemen we foto's mee van grote grazers'', zegt voorzitter Yvonne Bierman. 

Zee van bloemen

Een andere groep wil op hetzelfde tijdstip samenkomen bij het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer aan de Kitsweg. Om rond 12.30 uur met auto's en vrachtwagens te vertrekken naar de A6 om daar in colonne te gaan rijden. Een stukje richting Amsterdam en dan een rondje Oostvaardersplassen. Tot besluit wordt 'een zee van bloemen' gelegd aan de Kitsweg. 'Voor de tienduizenden dieren die de dupe zijn geweest van een vreselijk crepeer-project!' Hier worden ook toespraken gehouden. Een van de organisatoren is Maacha Vrolijk, die vorige week aankondigde met trailers de grote grazers te willen bevrijden. Dit gebeurt zondag niet, wordt aangekondigd op Facebook. 

Flevoland