Volledig scherm
© ANP

Staatsbosbeheer blokkeert ingangen Oostvaardersplassen

Staatsbosbeheer heeft donderdag voorzorgsmaatregelen getroffen om mogelijke acties van dierenactivisten bij de Oostvaardersplassen te voorkomen.  Bij de diverse ingangen van het natuurgebied zijn betonblokken geplaatst. Daardoor kunnen er bijvoorbeeld geen trucks  in het park komen. 

Vorige week werd aangekondigd dat de activisten die zich bekommeren om de grote grazers in de Oostvaardersplassen deze dieren komend weekeinde zouden willen bevrijden. Hoewel die actie niet door lijkt te gaan, neemt Staatsbosbeheer het zekere voor het onzekere.

Wel vinden er zondagmiddag mogelijk twee andere acties plaats. Er zijn plannen voor een stille tocht door het centrum van Lelystad en een andere groep wil in colonne over de A6 rijden om daarna bloemen neer te leggen bij de Oostvaardersplassen.  

  1. VVD'er Schopman schaamt zich voor zijn IQ-tweet: ‘Dit is een erg pijnlijke rollercoaster’

    VVD'er Schopman schaamt zich voor zijn IQ-tweet: ‘Dit is een erg pijnlijke rollercoas­ter’

    Voormalig VVD-raadslid in Lelystad Bart Schopman heeft spijt van de tweet over Forum voor Democratie en PVV die hij zondag plaatste. Schopman twitterde dat potentiële stemmers van de PVV en FvD een laag IQ hebben en dat leidde tot een breuk tussen hem en de liberale partij. Schopman gaat zelfstandig verder als raadslid. ,,De afgelopen dagen waren een pijnlijke rollercoaster. Ik schaam me voor die tweet.’’

Flevoland