Volledig scherm
Met een drone is nu vanuit de lucht het lange lint van kraampjes van de boekenmarkt te zien. © Rens Hulman / News United

Tienduizenden bezoekers bij jubileum Deventer Boekenmarkt

Het fijnste evenement in de hitte? Een boekenmarkt langs de borders van de IJssel, onder de bomen van de Wellekade of in de schaduw van de Leubuinus. In Deventer is de 30-ste editie van de Deventer Boekenmarkt vol van start. En terwijl in de trein mensen mopperen dat er te weinig coupes zijn, struinen in de stad de mensen langs de kramen. Er zijn weinig evenementen met zoveel mensen en zoveel rust tegelijkertijd. 

Volledig scherm
Deventer Boekenmarkt. Telefoonfoto © Ronald Hissink
Volledig scherm
Deventer Boekenmarkt. © Ronald Hissink

De condities zijn tot nu tot ideaal. Niet te vroeg te warm en ondertussen zijn de mensen ook gewend aan de warmte, dus voelt de temperatuur van nu zelfs lekker aan. Terwijl een van de grootste evenementen van de stad plaats vindt, is er alleen maar geroezemoes te horen. Het evenement trekt natuurlijk vooral het lezend publiek. En dat maakt op deze zonnige zondag weinig lawaai. 

Volledig scherm
Deventer Boekenmarkt. © Ronald Hissink

Wie de Deventenaar van de niet-Deventenaar wil onderscheiden, doet de kraam van Loes ten Anscher aan. Haar boek over het Deventer Raamwerk ligt op de kraam. In de stad een bekend kunstwerk in het Stadhuis, waar honderden Deventenaren aan mee gewerkt hebben. Maar dat weet natuurlijk lang niet iedereen van buiten Deventer. 

In de trein wordt ondertussen gemopperd. Er zijn meerdere evenementen in Nederland en de mensen in de trein begrijpen niet waarom er kortere treinen richting Deventer gaan. 

Volledig scherm
Deventer Boekenmarkt. © Ronald Hissink
  1. Campagne voor Deventer kandidatuur WK tijdrijden lijkt begonnen

    Campagne voor Deventer kandida­tuur WK tijdrijden lijkt begonnen

    Deventer is serieus bezig met het binnenhalen van het WK tijdrijden voor merkenteams, officieel het World Championship Team Time Trial (WCTTT) geheten. Terwijl de gemeenteraad nog een definitief besluit moet nemen over de kandidaatstelling, maakt de ambtelijke organisatie inwoners van de Koekstad vast warm voor wat mogelijk komen gaat. Vandaag is een filmpje gedeeld waarin de stad een wielerfestijn met ‘honderd dagen aan side-events’ wordt voorgespiegeld.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

  • Ja, meteen!! (43%)
  • Nee, lekker laten staan!! (23%)
  • Ah joh, mag daar best een tijdje blijven! (34%)
4111 stemmen