Met een drone is nu vanuit de lucht het lange lint van kraampjes van de boekenmarkt te zien.
Volledig scherm
Met een drone is nu vanuit de lucht het lange lint van kraampjes van de boekenmarkt te zien. © Rens Hulman / News United

Tienduizenden bezoekers bij jubileum Deventer Boekenmarkt

Het fijnste evenement in de hitte? Een boekenmarkt langs de borders van de IJssel, onder de bomen van de Wellekade of in de schaduw van de Leubuinus. In Deventer is de 30-ste editie van de Deventer Boekenmarkt vol van start. En terwijl in de trein mensen mopperen dat er te weinig coupes zijn, struinen in de stad de mensen langs de kramen. Er zijn weinig evenementen met zoveel mensen en zoveel rust tegelijkertijd. 

Deventer Boekenmarkt. Telefoonfoto
Volledig scherm
Deventer Boekenmarkt. Telefoonfoto © Ronald Hissink
Deventer Boekenmarkt.
Volledig scherm
Deventer Boekenmarkt. © Ronald Hissink

De condities zijn tot nu tot ideaal. Niet te vroeg te warm en ondertussen zijn de mensen ook gewend aan de warmte, dus voelt de temperatuur van nu zelfs lekker aan. Terwijl een van de grootste evenementen van de stad plaats vindt, is er alleen maar geroezemoes te horen. Het evenement trekt natuurlijk vooral het lezend publiek. En dat maakt op deze zonnige zondag weinig lawaai. 

Deventer Boekenmarkt.
Volledig scherm
Deventer Boekenmarkt. © Ronald Hissink

Wie de Deventenaar van de niet-Deventenaar wil onderscheiden, doet de kraam van Loes ten Anscher aan. Haar boek over het Deventer Raamwerk ligt op de kraam. In de stad een bekend kunstwerk in het Stadhuis, waar honderden Deventenaren aan mee gewerkt hebben. Maar dat weet natuurlijk lang niet iedereen van buiten Deventer. 

In de trein wordt ondertussen gemopperd. Er zijn meerdere evenementen in Nederland en de mensen in de trein begrijpen niet waarom er kortere treinen richting Deventer gaan. 

Deventer Boekenmarkt.
Volledig scherm
Deventer Boekenmarkt. © Ronald Hissink

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer