Bij het politiebureau in Assen verzamelden zich boeren uit het hele land om steun te betuigen aan boeren die werden gearresteerd bij protesten in het Drentse Wijster.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij het politiebureau in Assen verzamelden zich boeren uit het hele land om steun te betuigen aan boeren die werden gearresteerd bij protesten in het Drentse Wijster. © ProNews

Het leger of een tractorverbod: hoe stop je een woedende boer? Burgemeesters in gesprek met protestboeren

Wie stopt de woedende boer? Hoe houd je machtige tractoren tegen? Met het leger? Burgemeesters in Oost-Nederland moeten er (nog) niet aan denken. Ze gaan vandaag om de tafel met protestboeren om gevaarlijke acties met trekkers te voorkomen. 

 1. Hutjemutje bij de ene zwemplas in Zwolle en lekker rustig bij de andere: ‘Meer spreiding mag best’
  PREMIUM

  Hutjemutje bij de ene zwemplas in Zwolle en lekker rustig bij de andere: ‘Meer spreiding mag best’

  In de rij naar het strand. En geef ze eens ongelijk. Zwollenaren trekken deze warme dagen massaal naar de drie recreatieplassen in de stad. De een heel bewust van het rondwarende coronavirus, de ander die zich er niet druk om maakt. Dat doen de instanties wel. ‘De Wijthmenerplas is te druk, kom niet meer’, klonk het vrijdag voor de tweede dag op rij. En dan zit er waarschijnlijk ook nog blauwalg in de Milligerplas.
 2. Corona duwde dit kwetsbare gezin uit Zwolle over de rand: ‘Het gaat gewoon niet meer’
  PREMIUM
  video

  Corona duwde dit kwetsbare gezin uit Zwolle over de rand: ‘Het gaat gewoon niet meer’

  Het bos? Daar is de familie Post al tien jaar niet meer geweest. Het strand? Ook geen optie met het hele gezin. Samen naar een verjaardag? Vergeet het maar met twee volwassen kinderen in de rolstoel en een kleine auto voor de deur. Jarenlang regelden ze al hun vervoer, noodzakelijk of niet, met het ov, maar het corona-virus duwde het Zwolse gezin over de rand. ,,Het gaat gewoon niet meer’’, moeten Martijn en Mandy Post bekennen. ,,Die rolstoelbus moet er nu echt komen.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle