Mark Reijntjens
Volledig scherm
PREMIUM
© Mark Reijntjens

Hoe Nederland de booster-boot miste: 'Er vallen extra doden doordat we zo laat zijn begonnen’

ReconstructieAndere landen zijn allang begonnen met een boostervaccinatie, Nederland wachtte af en begon te laat, oordelen experts. Over kostbare maanden waarin het kwartje maar niet viel en personeelsproblemen bij de GGD.

5 reacties

 • Joost Van Zutphen

  7 dagen geleden
  Het ene deel van de bevolking maakt zich terecht boos om het late starten met de derde prik. Het andere deel maakt zich terecht boos omdat we hier starten met een derde prik terwijl er in de armere landen nog geen enkele prik is gezet (en er daardoor nieuwe varianten ontstaan). Een derde groep maakt zich terecht boos dat niemand zich aan de maatregelen houdt. Een vierde groep maakt zich terecht boos omdat er maatregelen zijn. Les: de regering kan het nooit goed doen.
 • E Goedhart

  7 dagen geleden
  En zo gaat het met alles, de GGD blinkt niet uit in daadkracht en efficiëntie. Waarom duurt het een dag of langer voordat ze met een testuitslag komen? Past mooi bij het kabinet. Ik ben kritisch naar de covid-vaccins. Maar we zouden veel minder problemen hebben met een daadkrachtigere overheid, een zorgsysteem wat gelijk loopt met wat wij economisch voorstellen in de wereld, en een beleid gebaseerd op experts die niet alleen uit de medische hoek komen (OMT bestaat alleen uit zorgprofessionals)
 • Elly Verrips

  7 dagen geleden
  Mijn vertrouwen in "Den Haag"is volkomen naar nul gedaald. Als het waar is dat de scholen open blijven is dat de grootste fout sinds de uitbraak. Het is bewezen dat de scholen nu de grootste bron van besmetting is maar sluiten levert emotionele schade op bij de kinderen. Hier wordt ik woest om. Het emotionele welzijn van de troeteltjes is blijkbaar belangrijker dat het aantal extra doden die 100% gaan vallen door uitgestelde operaties en bezette bedden. Lang leve Dhr.KUTTE
 • CT veltman

  7 dagen geleden
  Deze conclusie wordt wel erg snel getrokken. Nog 3 vergaderingen, een advies van de Raad van state, een rapportage, OMT advies en een kamerdebat en dan kunnen we de prikjes bestellen. Dus medio februari kunnen we al gaan prikken...
 • henk hartog

  7 dagen geleden
  Tuurlijk Hugo! Rutte zegt steeds, ik zie het licht aan het einde van de TUNNEL, maar welke tunnel ! EN hoelang is deze Tunnel, want HIJ loopt al RUIM 2 Jaar in deze tunnel.