Voorzitter Hubert Bruls van het Veiligheidsberaad, tevens burgemeester van Nijmegen, staat de pers te woord na afloop van een Veiligheidsberaad over de coronamaatregelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Hubert Bruls van het Veiligheidsberaad, tevens burgemeester van Nijmegen, staat de pers te woord na afloop van een Veiligheidsberaad over de coronamaatregelen. © ANP

Bruls: 'Als je als horecabaas aankondigt coronabewijs niet te zullen controleren dan sluiten we je zaak’

POLLEr zijn zeker 2500 tot 5000 boa's extra nodig om bezoekers in de horeca vanaf dit weekend effectief te controleren op het bezit van een coronabewijs. Het kabinet moet daar snel extra geld voor uittrekken, stellen boa-vakbonden. Horecaondernemers die de pas niet controleren kan dat duur komen te staan, zegt voorzitter van het Veiligheidsberaad Hubert Bruls. 

6 reacties

 • Eddy Masselink

  2 maanden geleden
  Terecht dat de boa's gaan handhaven. Niet controleren in onder meer de horeca betekent schijt hebben aan de volksgezondheid.
 • Pim Willemsen

  2 maanden geleden
  Maar we zijn Nederlanders hé, we nemen niets van een ander aan, we weten alles beter... Mensen, horecaondernemers die de volksgezondheid willens en wetens in gevaar brengen moeten dicht. Er heerst nog steeds een wereldwijde epedemie. Je kunt praten en complotten* noemen: nu even niet, het is crisis! *completdenkers zullen ALTIJD worden bevestigd in hun waanideeën.
 • leo Marissink

  2 maanden geleden
  kunnen we het mondkapje niet gewoon weer gebruiken als je even naar binnen wil voor die tijd was dit ook voldoende of zijn we de weg helemaal kwijt
 • J Willemsen

  2 maanden geleden
  Al een poosje niets van hem gehoord, maar gelukkig daar is hij weer.
 • Paul van den Brakel

  2 maanden geleden
  Je zal maar in Nijmegen wonen.. Daar ben je mooi klaar mee, is de titel Terror-Burgemeester al geclaimd? Hoeveel verpleegkundigen kunnen we opleiden en voorzien van een goed salaris voor 45 miljoen Euro? Zouden we daar niet in moeten investeren èn een gezonde levensstijl promoten. Dit lijkt de omgekeerde wereld..