Hoe zit het met de bijwerkingen van ‘boostershots’?
Volledig scherm
PREMIUM
Hoe zit het met de bijwerkingen van ‘boostershots’? © Frans Paalman

Derde prik komt eraan: hoe zit het met de bijwerkingen van deze boostershot?

Vraag bij het NieuwsDemissionair minister Hugo de Jonge wil de groep mensen die een derde prik krijgt met een coronavaccin, uitbreiden met ‘de oudste ouderen’. Die moeten volgens hem namelijk extra worden beschermd tegen Covid-19. Maar hoe zit het met de bijwerkingen van deze ‘boostershots’?

12 reacties

 • pierre de wilde

  3 weken geleden
  Na derde vaccinatie, op donderdag 9/11 is mijn vrouw plots gevallen op de parking van het vaccinatiecentrum en liep een verwonding op aan de rechter knie. Behandeld op de spoed. Knie wordt nog alle dagen verzorgd. Op 11/11 werd ze plots ziek. Kon niet meer staan, kon niet eten, hoofdpijn, veel slapen, en braakneigingen, temperatuur normaal 36°, is vandaag aan de beterhand. Gisteren getest op covid, negatief. De reden van dit alles is mij onbekend.
 • milco huisman

  3 weken geleden
  elke vac heeft bijwerkingen ..alles het is een afweging tussen wat je kan overkomen .0.15 % ziek worden of geprikt (en geen data over bijwerking ) tja een eigen keus.... maar Hoever een eigen keus .met al die beperkingen ..het neigt naar dwang ..
 • albert helmink

  1 maand geleden
  Even een opmerking over de 3e prik:die ik afgelopen Zaterdag heb gehad via de ggd en als antwoord op het overlijden van Colin Powel ondergetekende heeft een sMM oftewel de ziekte van Kahler wij hebben een soort van immuunziekte die bij de ene patiënt varieert van agressief/sluimerend. deze wordt ons gegeven voor iets meer weerstand te bieden tegen het "corona virus" tuurlijk heb je bij werkingen zoals verhoging ,verzuring ,pijn scheuten etc,en bij sommige werkt het en bij andere niet,
 • A.G. de Jong

  2 maanden geleden
  Ik zie meer mensen in mijn omgeving die, ondanks dat ze dubbel gevaccineerd zijn, toch flink ziek zijn geworden (en positief testen op Corona). En ik ken ook mensen die toch flink beroerd zijn geworden na een prik. Ik begrijp dat men liever niet teveel ruchtbaarheid hieraan wil geven om het draagvlak voor vaccinatie niet te ondermijnen, maar toch zou hier wat meer aandacht aan besteed mogen worden. Vaccinatie is bepaald niet zaligmakend!
 • J.K.G. Sleurink

  2 maanden geleden
  Je kunt je immuunsysteem ook een boost geven door gezond te leven en voedingssupplementen als vit. C, D alsmede magnesium en zink in te nemen in de juiste hoeveelheid. Dan zal het virus ook minder vat op je krijgen en heb je gegarandeerd geen last van bijwerkingen.