Patiënten zijn onder begeleiding, onderweg naar het zorghotel.
Volledig scherm
Patiënten zijn onder begeleiding, onderweg naar het zorghotel. © Luciano de Graaf

Eerste corona-patiënten in zorghotel Apeldoorn

Het zorghotel op de Juliana-locatie in Apeldoorn heeft zijn eerste corona-patiënten. Dat meldt zorgorganisatie KleinGeluk.

Het zorghotel is bestemd voor (herstellende) patiënten die besmet zijn met het Covid 19-virus, die niet (meer) in een ziekenhuis hoeven te verblijven, maar ook niet zelfstandig kunnen wonen. Bijvoorbeeld omdat ze ook een andere aandoening hebben. Door hen hier onder te brengen, blijven bedden voor intensievere zorg beschikbaar in ziekenhuizen.

Het zorghotel is enkele weken geleden ingericht in een gloednieuw gebouw van KleinGeluk. Dat is eigenlijk neergezet voor ouderen met dementie. Er zijn 76 bedden beschikbaar.

Personeel

KleinGeluk verhuist er nu eigen bewoners naartoe. In eerste instantie gaat het om vijf patiënten,  de bedoeling is de bezetting in stappen te laten groeien. Een reeks zorgorganisaties uit Apeldoorn en omgeving werkt voor dit doel samen. Zo leveren  meerdere organisaties het personeel voor het zorghotel.

In de regio Noord- en Oost-Gelderland zijn twee zorghotels ingericht; naast de locatie in Apeldoorn was er eenzelfde voorziening in Almen. Die laatste is vorige week voorlopig gesloten, omdat de capaciteit niet direct nodig is.

Het zorghotel is ingericht in een gloednieuw pand.
Volledig scherm
Het zorghotel is ingericht in een gloednieuw pand. © Kevin Hagens

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn