Golfers slaan een balletje bij Erve Braakman in Hoge Hexel. Deze foto is jaren geleden gemaakt, dus ook ruim voor de corona-uitbraak.
Volledig scherm
Golfers slaan een balletje bij Erve Braakman in Hoge Hexel. Deze foto is jaren geleden gemaakt, dus ook ruim voor de corona-uitbraak. © Rikkert Harink

Golfclub in Hoge Hexel weet niet wat het meemaakt: ‘Dubbel zo druk als voor corona’

HOGE HEXEL - Bij Golfclub Erve Braakman in Hoge Hexel is het dubbel zo druk als voor de coronacrisis. Rara, hoe kan dat?

Hetty Braakman moet zichzelf soms corrigeren. „We zitten nu van ’s ochtends tot ’s avonds nagenoeg vol. Maar het lukt ons altijd nog wel om nieuwe aanvragen ertussen te proppen.” Om er daarna haastig aan toe te voegen dat het allemaal wel netjes en coronaproof gaat bij Golfclub Erve Braakman in Hoge Hexel.

„We hebben achttien holes. En elk kwartier begint een nieuw groepje. Die groepjes bestaan uit maximaal drie personen.” Er kan kortom voldoende afstand tot een ander worden gehouden.

Elk kwartier een nieuwe groep

Erve Braakman is dagelijks dertien uur achtereen geopend. Elk kwartier begint een nieuwe groep van maximaal drie golfers. Een simpele rekensom leert dat er iedere dag dus 156 golfers een balletje slaan. „En dat zijn er echt twee keer zoveel als voor de coronacrisis, toen mensen nog niet hoefden te reserveren en gewoon langs konden komen”, aldus Braakman.

Ze heeft wel een idee waardoor dat komt. „Ik denk dat veel mensen heel blij zijn dat ze, na een tijdje inactiviteit, weer iets kunnen doen. Op sportgebied mogen veel dingen nog niet, maar golfen wel. We merken dat veel bezoekers hier komen om het golfen uit te proberen, het leuk vinden en daarna lid worden.”