Menno Braker (inzet) uit Dronten vervoert met zijn getransformeerde rolstoeltouringcar  coronapatiënten vanuit Brabant naar andere ziekenhuizen in Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Menno Braker (inzet) uit Dronten vervoert met zijn getransformeerde rolstoeltouringcar coronapatiënten vanuit Brabant naar andere ziekenhuizen in Nederland. © Witte Kruis Evenementenzorg / Menno Braker

Menno (66) uit Dronten vervoert Brabantse coronapatiënten naar andere ziekenhuizen: ‘Had al arbeidstijdverkorting aangevraagd’

VIDEODe wereld staat sinds enkele dagen op z’n kop voor busondernemer Menno Braker uit Dronten. Sinds deze week vervoert hij met zijn touringcarbedrijf Marion Reizen coronapatiënten uit Brabant naar andere ziekenhuizen in het land in samenwerking met Witte Kruis Evenementenzorg.

Het balletje ging afgelopen weekend rollen bij de ondernemer uit Dronten. De busmaatschappij rijdt veel voor bejaardenhuizen en stichtingen met mensen met een beperking. Een groot deel van het wagenpark bestaat uit rolstoelbussen en met zijn contacten in de zorgwereld kreeg de 66-jarige Braker de vraag vanuit Witte Kruis Evenementenzorg of hij misschien coronapatiënten van Brabantse ziekenhuizen naar andere ziekenhuizen wilde vervoeren, om daarmee de druk op de zorg in het zuiden van het land enigszins te ontlasten.

  1. Opknapbeurten en online dinnershow om horecazaken overeind te houden tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Opknapbeur­ten en online dinnershow om horecaza­ken overeind te houden tijdens coronacri­sis

    Horecazaken worstelen met de verlenging van de coronamaatregelen. Ondernemers proberen het hoofd boven water te houden door creatief te zijn. Café Eigenwijs en restaurant De Bastaard in Kampen krijgen een opfrisbeurt en in Lelystad organiseert Hajé een online dinnershow. ,,We kunnen in zak en as gaan zitten, maar moeten er ook het beste van maken”, stelt Hajé-eigenaar Thierry de Jager.

Flevoland