Archiefbeeld van actievoerders bij de slachterij van Vion in Apeldoorn
Volledig scherm
Archiefbeeld van actievoerders bij de slachterij van Vion in Apeldoorn © Archief, Kevin Hagens

PvdD wil antwoorden over coronasituatie in Apeldoornse slachterijen

Zijn ook de Apeldoornse slachterijen mogelijk een brandhaard van corona? Daarover wil de gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren uitsluitsel van het college van burgemeester en wethouders.

De PvdD stelt raadsvragen na het nieuws dat in verschillende slachterijen in het land medewerkers corona hebben en dat daarom bijvoorbeeld in Groenlo de productie stil werd gelegd.  De situatie baart de vleesverwerkende industrie grote zorgen.

In slachterijen werken veel arbeidsmigranten die vaak gezamenlijk gehuisvest worden, stipt de PvdD aan waardoor het risico op verspreiding toeneemt. 

Slachterijstad

Apeldoorn is een belangrijke slachterijstad en telt vijf grote slachterijen van VION en de VanDriegroep. De Partij voor de Dieren in Apeldoorn wil  weten of de gemeente daar extra toezicht houdt op de handhaving van de coronamaatregelen.

Extra actie

De partij wijst erop de burgemeester al eerder te hebben gevraagd hoe wordt omgegaan met coronamaatregelen in slachterijen. ,,Toen kregen we te horen dat de burgemeester daarop extra actie had ondernomen.’’ Dat moest er onder meer toe leiden dat niet langer overvolle busjes vol arbeidsmigranten naar de slachterijen reden,

,,De gemeente heeft telefonisch contact gehad met de slachterijen in Apeldoorn, die toen extra maatregelen hebben getroffen, waaronder aangepaste protocollen en communicatie’’, aldus de PvdD. ,,Dit heeft in andere slachterijen echter niet tot het gewenste resultaat geleid.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn