Tijdens de eerste lockdown, toen nog niet veel bekend was over het effect van corona op kinderen, besloot burgemeester Vermeulen uiteindelijk zand in de baan te storten om te voorkomen dat er nog grote groepen konden samenkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens de eerste lockdown, toen nog niet veel bekend was over het effect van corona op kinderen, besloot burgemeester Vermeulen uiteindelijk zand in de baan te storten om te voorkomen dat er nog grote groepen konden samenkomen. © Ivar Penris

Skatebaan Zutphen ondanks coronamaatregelen weer overvol: ‘Een boa kan dit niet oplossen’

Ook tijdens de tweede coronalockdown is de populaire Zutphense skatebaan Canyon een plek waar tientallen tieners bijeenkomen. Ondanks de regel van een maximale groepsgrootte van vier personen. Burgemeester Annemieke Vermeulen zet geen extra toezicht in en ‘hoopt’ dat de regels worden nageleefd. Ruud Kuin, voorzitter van de Nederlandse BOA Bond, is kritisch over deze passieve opstelling. 

 1. Bertolf Lentink ‘fileert’ Blinding Lights van The Weeknd: ‘Van analyseren kun je leren’
  PREMIUM
  Interview + Video

  Bertolf Lentink ‘fileert’ Blinding Lights van The Weeknd: ‘Van analyseren kun je leren’

  Als begin dit jaar alles door corona komt stil te liggen, ontstaat de creatieve drang bij Zwollenaar Bertolf Lentink (Dronten, 1980) en Zwolse zangeres Esther Groenenberg om tóch iets te doen met het Zwols Songwritersgilde. In vier video’s fileren ze bekende nummers zoals Blinding Lights van The Weeknd. ,,Je kunt heel veel leren van het analyseren van andermans liedjes.”
 1. Buurt geschrokken om doodgeslagen man (73)
  Play

  Buurt geschrok­ken om doodgesla­gen man (73)

 2. Bijna helft van de ouderen gaat eenzame kerst tegemoet
  Play

  Bijna helft van de ouderen gaat eenzame kerst tegemoet

Achterhoek