Staphorst. Hier is momenteel een grote hausse aan corona-besmettingen te zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Staphorst. Hier is momenteel een grote hausse aan corona-besmettingen te zien. © Hollandse Hoogte / ANP

Veiligheidsberaad gelooft niet dat lokale maatregelen corona-brandhaarden kunnen beteugelen

Het veiligheidsberaad, de landelijke samenwerking tussen de verschillende veiligheidsregio’s, ziet niets in extra regionale of lokale coronamaatregelen om de hausse aan coronabesmettingen in plaatsen als Staphorst en Zwartewaterland te beteugelen. Die optie werd eerder geopperd door epidemioloog Arnold Bosman, voormalig lid van het Red Team, een team van specialisten dat het kabinet ongevraagd en gevraagd van advies diende.

17 reacties

 • E. Lentekind

  2 maanden geleden
  @ Guido de Wit: als je cijfers gebruikt, gebruik dan ook cijfers met onderbouwing. 80% van de opgenomen lieden zijn niet gevaccineerd.
 • Guido De Wit

  2 maanden geleden
  Beste Evert, Het zijn juist de gevaccineerden die opgenomen worden. Feiten staan online. 77,8% as we speak
 • evert koekkoek

  2 maanden geleden
  Wanneer gaan de niet gevaccineerden beseffen dat de wel gevaccineerden ervoor gezorgd hebben dat de samenleving stapje voor stapje weer naar normaal ging en de maatschappij langzaam geopend kon worden? Wanneer dringt het tot de niet gevaccineerden door dat de gevaccineerden voor vrijheid van de niet gevaccineerden hebben gezorgd? Wanneer dringt het tot de niet gevaccineerden door dat ze door hun gedragingen een nieuwe coronagolf over de samenleving uitstorten? Haal dat vaccin, stop met zeuren!
 • Guido De Wit

  2 maanden geleden
  De heer Hartog heeft gezond verstand. Dat zelfs in comments een tweedeling is ontstaan is wel duidelijk. De situatie in Staphorst is heel simpel en dat heb ik al een keer gezegd in een ander artikel. In 1 gezin zijn meerdere personen. 1 positief is hele gezien positief. Zo wordt de boel opgeblazen. De media wordt door de overheid aangestuurd
 • E. Kroneman

  2 maanden geleden
  Ik weet niet of er iemand moet samen werken met die maffe Hartog, dat moet je gewoon weigeren. Überhaupt niet samen werken met een niet gevaccineerde Eibert Kroneman