Mark Zuckerberg (inzet) van Meta (Facebook) bij een door het bedrijf beschikbaar gestelde maquette van het datacenter in Zeewolde.
Volledig scherm
PREMIUM
Mark Zuckerberg (inzet) van Meta (Facebook) bij een door het bedrijf beschikbaar gestelde maquette van het datacenter in Zeewolde. © Meta/Facebook

Meer dan 80 procent restwarmte datacenter Zeewolde waait straks het IJsselmeer op

Van alle restwarmte die het datacenter Zeewolde produceert, is 17 procent te gebruiken als restwarmte. Dat blijkt uit beantwoording van vragen van Leefbaar Zeewolde aan het college. Daarmee ligt een feit op tafel dat laat zien dat de beoogde optimale benutting van restwarmte niet haalbaar is.

14 reacties

 • H. Osinga

  2 weken geleden
  De restwarmte van al die rollende euro's speelde een grote rol.
 • Andre Eggerding

  2 weken geleden
  @ Herman Oolman. Waarom zouden tuinders uit het Westland naar Zeewolde willen? Ze kunnen al restwarmte en energie krijgen vanaf de Maasvlakte. De leefomgeving Zeewolde is ook al geen verbetering. Jonge gezinnen willen ook. Te ver van oppas opa en oma.
 • Winny lieverst

  4 weken geleden
  Ik mis zeker wat. De restwarmte waait niet over het IJsselmeer.
 • evert koekkoek

  1 maand geleden
  De beoogde optimale benutting van restwarmte is niet haalbaar, zo blijkt. Dat is dus echt van de koude kermis thuiskomen.
 • Herman Oolman

  1 maand geleden
  De focus is nog steeds op huizen verwarmen maar daar zijn er niet veel van bij Zeewolde. Verplaats een aantal kassen uit het Westland en zet die ernaast dan staat die grote hal niet zo in het zicht. Heb je meteen een aantal boeren omgekocht en kunnen we in de randstad een nieuw stukje landschap creeren. Nu even doorpakken!

Flevoland