Het broeit in Balkbrug: onrust over komst illegale vluchtelingen met psychiatrische problemen

videoVoormalig tbs-kliniek Veldzicht wil een groep illegale vluchtelingen met psychiatrische problemen in Balkbrug huisvesten. Buiten de hoge poorten van de zwaarbeveiligde kliniek. Het plan zorgt voor onrust in het dorp. Inwoners zijn boos en vrezen voor hun veiligheid. ,,Psychiatrisch patiënten met oorlogstrauma’s moeten we in dit dorp niet willen.”

Af en toe kruipt de zon achter de grijze wolken vandaan en zet het statige pand van Veldzicht in een goudgeel licht. Een werknemer schuurt de imposante smeedijzeren toegangspoort, een nieuwe laag verf wacht. Het grasveld voor de hoofdingang ligt vol bruin blad. Een man, diep verscholen onder zijn blauwe muts, harkt de bladeren op een hoop. Het herfstdecor oogt sereen.

  1. Hardenberg moet extra gas geven voor eigen aanpak stikstofprobleem

    Hardenberg moet extra gas geven voor eigen aanpak stikstof­pro­bleem

    Martijn Breukelman vond zelf dat er al het nodige gebeurt bij de aanpak van de stikstofproblematiek, maar een ruime meerderheid van de raad droeg de wethouder op om als gemeente Hardenberg extra gas te geven. Nog in deze raadsperiode, die afloopt in 2022, moet het college van burgemeester en wethouders komen met een plan waarbij ‘een balans ontstaat tussen het belang van economische ontwikkelingen en een toename van de biodiversiteit’.

Vechtdal