Volledig scherm
PREMIUM
Illegaal vuurwerk. © Carlo ter Ellen

‘Knalvuurwerk illegaal? Wij willen gewoon lekker knallen’

Nu bijna al het knalvuurwerk in Nederland illegaal is, gaat de jeugd op zoek in België. Er is volop handel in dat vuurwerk, dat verstopt wordt onder de bedden van de jongens. Maar hoe gevaarlijk is dat eigenlijk? En betuttelen we onze jeugd niet teveel?

Twee jongens, net 18 allebei, staan met de vuurwerkbestellijst op een clipboard voor het raampje te overleggen wat ze gaan halen. De één met kortgeknipt, donker krulhaar, de ander halflang, bruin haar, beide in hoodie en spijkerbroek. Doorsnee jochies eigenlijk. Met een rugzak. Ze komen uit Zeeland naar Baarle-Hertog, vertellen ze. ,,Niet zo ver, hoor. Gewoon met de trein en de bus. Vanochtend dachten we: we gaan gewoon.” 

  1. Pascal is na zijn 13e woestijnrally weer thuis in Beekbergen: ‘Ik zie Dakar als het leven in het kort’
    PREMIUM
    video

    Pascal is na zijn 13e woestijn­ral­ly weer thuis in Beekbergen: ‘Ik zie Dakar als het leven in het kort’

    Een kat heeft negen levens wordt wel gezegd, maar Pascal de Baar heeft er zoveel meer. De man uit Beekbergen deed in Saudi Arabië voor de dertiende keer mee aan de Dakar Rally. De editie van ’s werelds meest gevaarlijke woestijnrally kostte twee coureurs het leven. ,,Dakar is het leven in het kort. Met dezelfde hoogte- en dieptepunten, in de hoogste versnelling.’’

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer