Dirk Lips, directeur van Libéma.
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk Lips, directeur van Libéma. © Frans Paalman

Dirk Lips, exploitant van de IJsselhallen: ‘Dit komt nooit meer terug in Zwolle’

InterviewEnkele minuten nadat hij bij de Zwolse wethouder Monique Schuttenbeld de deur uitstapt, schuift directeur Dirk Lips van Libéma aan voor een interview in zijn IJsselhallen. De geboren Brabander komt niet anderhalf uur gal spuwen richting de gemeente over de geklapte IJsselhallenplannen, maar dat de liefde over is, daar kan geen twijfel over bestaan. Een gesprek over glorietijden met florerende veehallen, de stroeve gesprekken met de gemeente Zwolle rondom nieuwbouw en een achteraf desastreuze keuze in de jaren negentig.

 1. Hutjemutje bij de ene zwemplas in Zwolle en lekker rustig bij de andere: ‘Meer spreiding mag best’
  PREMIUM

  Hutjemutje bij de ene zwemplas in Zwolle en lekker rustig bij de andere: ‘Meer spreiding mag best’

  In de rij naar het strand. En geef ze eens ongelijk. Zwollenaren trekken deze warme dagen massaal naar de drie recreatieplassen in de stad. De een heel bewust van het rondwarende coronavirus, de ander die zich er niet druk om maakt. Dat doen de instanties wel. ‘De Wijthmenerplas is te druk, kom niet meer’, klonk het vrijdag voor de tweede dag op rij. En dan zit er waarschijnlijk ook nog blauwalg in de Milligerplas.
 2. Corona duwde dit kwetsbare gezin uit Zwolle over de rand: ‘Het gaat gewoon niet meer’
  PREMIUM
  video

  Corona duwde dit kwetsbare gezin uit Zwolle over de rand: ‘Het gaat gewoon niet meer’

  Het bos? Daar is de familie Post al tien jaar niet meer geweest. Het strand? Ook geen optie met het hele gezin. Samen naar een verjaardag? Vergeet het maar met twee volwassen kinderen in de rolstoel en een kleine auto voor de deur. Jarenlang regelden ze al hun vervoer, noodzakelijk of niet, met het ov, maar het corona-virus duwde het Zwolse gezin over de rand. ,,Het gaat gewoon niet meer’’, moeten Martijn en Mandy Post bekennen. ,,Die rolstoelbus moet er nu echt komen.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle