CARP, de grootste karperbeurs van Europa met afgelopen jaar zo'n 18.000 bezoekers, vertrekt uit Zwolle nu de IJsselhallen sluiten.
Volledig scherm
PREMIUM
CARP, de grootste karperbeurs van Europa met afgelopen jaar zo'n 18.000 bezoekers, vertrekt uit Zwolle nu de IJsselhallen sluiten. © Frans Paalman (archief)

Karperbeurs vertrekt met 18.000 bezoekers uit Zwolle nu IJsselhallen sluiten, IJsbeelden blijven nog

Zwolle verliest na de Vogelbeurs nog een flinke publiekstrekker: karperbeurs CARP vertrekt naar de Brabanthallen. De sluiting van de IJsselhallen is de directe aanleiding voor het evenement dat zo’n 20.000 mensen naar de stad trok. Het IJsbeeldenfestival hoopt nog enkele jaren te kunnen blijven.

  1. Corona duwde dit kwetsbare gezin uit Zwolle over de rand: ‘Het gaat gewoon niet meer’
    PREMIUM
    video

    Corona duwde dit kwetsbare gezin uit Zwolle over de rand: ‘Het gaat gewoon niet meer’

    Het bos? Daar is de familie Post al tien jaar niet meer geweest. Het strand? Ook geen optie met het hele gezin. Samen naar een verjaardag? Vergeet het maar met twee volwassen kinderen in de rolstoel en een kleine auto voor de deur. Jarenlang regelden ze al hun vervoer, noodzakelijk of niet, met het ov, maar het corona-virus duwde het Zwolse gezin over de rand. ,,Het gaat gewoon niet meer’’, moeten Martijn en Mandy Post bekennen. ,,Die rolstoelbus moet er nu echt komen.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle