Een breed gezelschap van bouwers (ontwikkelaars en woningcorporaties) heeft een plan gemaakt voor de toekomst van de Kamperpoort en dit aan de gemeente overhandigd. Vlnr Edwin van Roodselaar (DLH), Mark Broekhuijsen (Nijhuis),Erwin Stuiver (deltaWonen), Dennis Laing(BPD) en Egbert Haas (SWZ). Erik van der Linden van Openbaar Belang ontbreekt.
Volledig scherm
PREMIUM
Een breed gezelschap van bouwers (ontwikkelaars en woningcorporaties) heeft een plan gemaakt voor de toekomst van de Kamperpoort en dit aan de gemeente overhandigd. Vlnr Edwin van Roodselaar (DLH), Mark Broekhuijsen (Nijhuis),Erwin Stuiver (deltaWonen), Dennis Laing(BPD) en Egbert Haas (SWZ). Erik van der Linden van Openbaar Belang ontbreekt. © Frans Paalman

Wat moet er veranderen aan de Kamperpoort? Bouwers doen Zwolle hun visie cadeau

Hoe moet de Kamperpoort er in 2030 uitzien? De drie Zwolse woningcorporaties en drie betrokken ontwikkelaars en bouwers hebben een visie op deze eeuwenoude volkswijk ontwikkeld. Bewoners en ondernemers dachten tijdens twee bijeenkomsten mee en het eindresultaat werd deze week gepresenteerd: Panorama Kamperpoort 2030.

 1. Hutjemutje bij de ene zwemplas in Zwolle en lekker rustig bij de andere: ‘Meer spreiding mag best’
  PREMIUM

  Hutjemutje bij de ene zwemplas in Zwolle en lekker rustig bij de andere: ‘Meer spreiding mag best’

  In de rij naar het strand. En geef ze eens ongelijk. Zwollenaren trekken deze warme dagen massaal naar de drie recreatieplassen in de stad. De een heel bewust van het rondwarende coronavirus, de ander die zich er niet druk om maakt. Dat doen de instanties wel. ‘De Wijthmenerplas is te druk, kom niet meer’, klonk het vrijdag voor de tweede dag op rij. En dan zit er waarschijnlijk ook nog blauwalg in de Milligerplas.
 2. Corona duwde dit kwetsbare gezin uit Zwolle over de rand: ‘Het gaat gewoon niet meer’
  PREMIUM
  video

  Corona duwde dit kwetsbare gezin uit Zwolle over de rand: ‘Het gaat gewoon niet meer’

  Het bos? Daar is de familie Post al tien jaar niet meer geweest. Het strand? Ook geen optie met het hele gezin. Samen naar een verjaardag? Vergeet het maar met twee volwassen kinderen in de rolstoel en een kleine auto voor de deur. Jarenlang regelden ze al hun vervoer, noodzakelijk of niet, met het ov, maar het corona-virus duwde het Zwolse gezin over de rand. ,,Het gaat gewoon niet meer’’, moeten Martijn en Mandy Post bekennen. ,,Die rolstoelbus moet er nu echt komen.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle