Volledig scherm
De vlag hangt halfstok bij Columbia. © Luciano de Graaf

Verslagenheid bij voetbalclub Columbia Apeldoorn, ook TKA gelast wedstrijd af

Bij voetbalvereniging Columbia in Apeldoorn-Zuid heerst deze maandagmiddag verslagenheid. Volgens nog niet officieel bevestigde berichten zijn een of meerdere leden van de club omgekomen bij een zwaar ongeval op de A1, vanochtend vroeg.

Bij het toegangshek van het complex staan twee vrijwilligers om bezoekers uit te leggen dat er vandaag niet gevoetbald wordt. Dat is ook gemeld via de website en de sociale media van de club. Een enkeling blijkt nog niet op de hoogte van het drama; een oudere man op de fiets draait na een korte uitleg weer om.

Op het terrein is een aantal spelers bijeengekomen. Het is nog te vroeg voor een verklaring namens de club, geeft de voorzitter aan tegenover deze krant. De club houdt het in deze eerste uren besloten. In de beklemmende stilte van een leeg sportpark hijsen vrijwilligers de clubvlag halfstok.

Op Twitter en Facebook betuigen sportverenigingen en anderen hun medeleven aan familie, vrienden en clubgenoten. ‘Wij willen iedereen heel veel sterkte wensen', schrijft bijvoorbeeld de Albatross-selectie op Facebook. ‘Wij hebben aan jullie gedacht vandaag en we hebben er geen woorden voor. Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.’

TKA

Ook voetbalvereniging TKA heeft een wedstrijd geschrapt. Een van de jongemannen die zou zijn omgekomen, Ömer Dogan, is een oud-speler van die club. De stadsstrijd tegen WWNA gaat deze maandag niet door. Op de Facebook-pagina van TKA staat een rouwbericht.

Volledig scherm
Een aantal spelers is in beslotenheid bijeen op het sportpark aan de Winkewijertlaan. © Google Street View

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn