Volledig scherm
De bemanning van de kotter is meer dan een dag spoorloos. © ANP Graphics

Kustwacht hervat zoektocht naar vermiste vissers Urker kotter

VIDEODe kustwacht kijkt vandaag opnieuw uit naar de twee vermiste Urkers van de gezonken kotter UK165 ‘Lummetje’. In plaats van reddingsactie wordt nu gesproken van een bergingsactie.

Het kustwachtvliegtuig zal vandaag tijdens de reguliere patrouillevluchten extra over het gebied vliegen waar de kotter zonk. Een zoekactie met helikopters, reddingboten en vliegtuigen wordt vandaag niet meer opgestart.

Lees alles over de zoekactie naar de vermiste vissers in ons dossier.

Sinds gistermiddag 17:00 uur spreekt de kustwacht volgens de bestaande procedure niet meer van een reddingsactie, maar van een bergingsactie. De zoekactie van de collega-vissers ging wel door.

Het gezonken schip ligt niet in de gebruikelijke vaarroute. Om de kotter zijn digitale boeien gelegd om het te markeren voor de scheepvaart. Wanneer het weer het toelaat, worden ook twee fysieke markeringsboeien rondom het wrak gelegd.

Bekijk hier beelden van de zoekactie die donderdag plaatsvond.

  1. Eigenaar Urker drugskotter door bank gedwongen huis te verkopen
    PREMIUM

    Eigenaar Urker drugskot­ter door bank gedwongen huis te verkopen

    De banken zijn door de wetgever verplicht om de relatie met criminelen op te zeggen, zelfs als dit betekent dat hun woonhuis moet worden verkocht. Dat stelde de advocaat van de Volksbank vandaag bij een kort geding in Utrecht. De Volksbank was door Urker Johannes N. voor de rechter gesleept. De bank heeft alle rekeningen van de Urker opgezegd. Dat houdt in dat N. de hypotheek moet terugbetalen en waarschijnlijk zijn huis moet verkopen.

Flevoland