Volledig scherm
Duikers van de marine tijdens de zoekactie naar de vermiste vissers uit Urk. Kotter Lummetje Noordzee © Koninklijke Marine

Urk opent condoleanceregisters voor verdronken vissers Jochem en Hendrik-Jan

videoIn het gemeentehuis en de visafslag van Urk zijn condoleanceregisters geopend voor de vissers die vorige week verdronken. De lichamen van Jochem Foppen (41) en Hendrik-Jan de Vries (27) werden zondag  gevonden in de stuurhut van de gezonken viskotter UK165 Lummetje. 

Met de opening van de condoleanceregisters ‘bieden we u als inwoner van Urk en anderen de gelegenheid om mee te leven met de getroffen families’, meldt de gemeente Urk op haar website.

De garnalenkotter waarmee de vissers waren uitgevaren, de UK-165, zonk op de Noordzee.

Bekijk hier de video's over het gezonken vissersschip:

  1. Eigenaar Urker drugskotter door bank gedwongen huis te verkopen
    PREMIUM

    Eigenaar Urker drugskot­ter door bank gedwongen huis te verkopen

    De banken zijn door de wetgever verplicht om de relatie met criminelen op te zeggen, zelfs als dit betekent dat hun woonhuis moet worden verkocht. Dat stelde de advocaat van de Volksbank vandaag bij een kort geding in Utrecht. De Volksbank was door Urker Johannes N. voor de rechter gesleept. De bank heeft alle rekeningen van de Urker opgezegd. Dat houdt in dat N. de hypotheek moet terugbetalen en waarschijnlijk zijn huis moet verkopen.

Flevoland