Volledig scherm
Waarnemend burgemeester Ineke Bakker, hier op archiefbeeld, noemt de gezonken vissersboot een drama voor Urk © Robin Hilberink

Waarnemend burgemeester Bakker: ‘Gezonken vissersboot drama voor Urk’

Het zinken van de vissersboot uit Urk, waarbij vermoedelijk twee opvarenden om het leven zijn gekomen, is een drama voor de hechte gemeenschap in de vissersplaats. Dat zegt waarnemend burgemeester Ineke Bakker. Ze spreekt haar medeleven uit aan de families die in onzekerheid verkeren over het lot van de vermiste bemanningsleden, die allebei uit Urk komen.

Lees alles over de vermiste kotter in ons dossier.

Volgens een woordvoerder van de gemeente wordt ‘met man en macht’ gezocht naar de opvarenden. Naar schatting tussen de tien en twintig vissersboten zijn het water opgegaan om te helpen zoeken. Aangezien er door het slechte weer niet kan worden gedoken, zetten zij hun visnetten in om de vermisten te vinden.

Minister

Bakker heeft contact met de familieleden en gaat deze middag bij ze langs. De burgemeester kreeg ook een telefoontje van minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) die haar medeleven heeft betuigd.

Afgelasting

Het evenement Urk in Wintersferen dat voor vrijdag en zaterdag stond gepland, gaat niet door. ,,Medewerkers en figuranten zijn getroffen door het nieuws van de vermissing van de bemanning van UK-165", staat te lezen op de website. ,,De organisatie heeft dan ook besloten om Urk in Wintersferen 2019 en de bijbehorende wintermarkt te annuleren en wenst betrokken families veel sterkte toe in deze onzekere tijd.”

Volledig scherm
Het Urker vissersmonument aan de rand van het IJsselmeer. Uit het dorp wordt een kotter vermist. © ANP
  1. Eigenaar Urker drugskotter door bank gedwongen huis te verkopen
    PREMIUM

    Eigenaar Urker drugskot­ter door bank gedwongen huis te verkopen

    De banken zijn door de wetgever verplicht om de relatie met criminelen op te zeggen, zelfs als dit betekent dat hun woonhuis moet worden verkocht. Dat stelde de advocaat van de Volksbank vandaag bij een kort geding in Utrecht. De Volksbank was door Urker Johannes N. voor de rechter gesleept. De bank heeft alle rekeningen van de Urker opgezegd. Dat houdt in dat N. de hypotheek moet terugbetalen en waarschijnlijk zijn huis moet verkopen.

Flevoland