Zinken van kotter rijt oude wonden open op Urk: ‘Dit went nooit’

videoHet zinken van de Urker garnalenkotter UK-165 rijt oude wonden open in het dorp. Het verdriet over eerdere vissersboten die zijn vergaan, komt weer boven. ,,Dit went nooit.’’ 

,,Wéér een kotter hè’’, zegt een vrouw die donderdagmorgen boodschappen doet in het centrum van Urk. Het ongeluk met de Z-85 Morgenster, de voorlaatste Urker kotter die verging, staat haar nog helder voor de geest. Ze pakt haar telefoon erbij om op te zoeken wanneer dit gebeurde. ,,Hier staat het, begin 2015. In het Kanaal, ik weet het nog goed. En nu weer een ongeluk. Dit went nooit’’. 

  1. Eigenaar Urker drugskotter door bank gedwongen huis te verkopen
    PREMIUM

    Eigenaar Urker drugskot­ter door bank gedwongen huis te verkopen

    De banken zijn door de wetgever verplicht om de relatie met criminelen op te zeggen, zelfs als dit betekent dat hun woonhuis moet worden verkocht. Dat stelde de advocaat van de Volksbank vandaag bij een kort geding in Utrecht. De Volksbank was door Urker Johannes N. voor de rechter gesleept. De bank heeft alle rekeningen van de Urker opgezegd. Dat houdt in dat N. de hypotheek moet terugbetalen en waarschijnlijk zijn huis moet verkopen.

Flevoland